Kas užvaldė Vidaus reikalų ministeriją ir patį ministrą?

Lietuvos politinį gyvenimą šią savaitę sudrebimo galimos korupcijos skandalas. Kurio epicentre atsidūrė Vidaus reikalų ministerija ir partija „Tvarka ir teisingumas“. Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai partijos būstinę krėtė kiaurą dieną – ieškota galimos nusikalstamos veiklos įkalčių.

Dailis Alfonsas Barakauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dailis Alfonsas Barakauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Narmontė („Lietuvos ryto“ televizija)

Oct 26, 2014, 10:23 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:06 PM

Dėl įtarimų prekyba poveikiu į areštinę dviem dienoms buvo uždaryti penki asmenys, tarp kurių — buvęs viceminstras Algimantas Juocevičius, buvęs ministro patarėjas Ervinas Raistenskis ir televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys. Nors teisėsaugininkai apie tyrimo detales tyli it vandens į burną prisisėmę – galimos korupcijos schemos ir detalės ėmė braižytis pačios.

Šią temą plačiau narpliojo „Lietuvos ryto“ televizijos laida „24/7“. Laidą per „Lietuvos ryto“ televiziją žiūrėkite sekmadienį 21 val. 30 min.

Kas valdo vidaus reikalų ministeriją ir ministrą Dailį Alfonsą Barakauską? Toks klausimas buvo užduodamas po kratų „Tvarkos ir teisingumo“ partijos būstinėje. Laidą „24/7“ pasiekė anoniminis laiškas, kuriame vidaus reikalų ministerijos darbuotojai teigia, kad ministras D.A.Barakauskas susipainiojęs ne tik dėl patekusių į teisėsaugos nemalonę buvusių asmeninio pasitikėjimo pavaldinių, bet ir dėl... moters. Esą ministerijoje vieša paslaptis, kad ministrui diriguoja trisdešimtmetė buvusi patarėja, su kuria, jis esą, susitinka ne tik darbe, o ši demonstruoti savo galios jam neva nesibodi ir viešai.

Ėmus domėtis, ar tai gali būti tiesa, paaiškėjo, kad šešiasdešimtmečio ministro meilė perpus jaunesnei pavaldinei jokia paslaptis ir Seime. Maža to, šaltiniai išdavė, kad ilgą laiką patarėja ministerijoje dirbusi moteris, ėmus lįsti ylai iš maišo, buvo iškelta toliau nuo akių – į Regioninės plėtros departamentą – ten, šaltinių teigimu, be jokio konkurso tapo gerokai aukštesnės kategorijos specialiste nei kiti darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.