Šokas panevėžiečiui: vietoj tėvo kapo - svetimas antkapis

Absurdiška situacija Panevėžyje – tėvo kapo aplankyti atvykęs Vilniuje gyvenantis panevėžietis nustėro neradęs nė pėdsako buvusios kapavietės.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Oct 29, 2014, 6:32 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 5:33 AM

Vietoje, kur dar prieš kelias savaites stovėjo tėvui skirtas paminklas, antkapis – naujai supilta skalda, naujas paminklinis akmuo ant kurio visiškai svetimos šeimos pavardė. Panevėžio valdininkai aiškina, kad naujas paminklas ant panevėžiečio tėvo kapo išdygo teisėtai, mat tai naujųjų kapo prižiūrėtojų darbas.

Tačiau kaip visiškai svetimi žmonės galėjo palaidoti žmogų kitos šeimos kapavietėje ir tapti oficialiais kapo prižiūrėtojais bei daryti su kapaviete ką panorėję, kol kas valdininkai atsakyti negali.

Vilniuje gyvenantis panevėžietis Rimantas per Vėlines neturės net kur žvakelės uždegti palaidotam tėvui atminti. „Nuvykau į Panevėžį tam, kad sutvarkyti tėvelio kapą Vėlinėms ir tiesiog eidamas pro kapavietes praėjau savo kapavietę, nepažinau. Sūnus sako, tėti, mes praėjome, čia turi būti kapavietė, atsigręžiau - yra kapavietė, bet ji visiškai nauja“, - „Lietuvos ryto“ televizijai pašiurpęs pasakojo Rimantas Pereverzevas.

Panevėžietė Kristina Ragauskienė teigė, kad šioje vietoje neseniai stovėjo R.Pereverzevo tėvo kapą ženklinęs paminklas, su velionio nuotrauka ir pavarde. O dabar atsirado naujas, kito žmogaus kapas.

R.Pereverzevas sakė bandęs rasti tėvui statytą paminklą, bet – veltui.

Panevėžio kapinių vedėjas parodė dokumentus, pagal kuriuos naujasis šeimininkas buvusį paminklą nugriovė ir pastatė naują visiškai teisėtai.

„Šių metų metų spalio 10 dieną buvo išduotas leidimas Nr. 363 kapavietės rekonstrukcijai, kurios metu kapavietė buvo naujai aptverta, pakeistas senas paminklas“, - aiškino kapinių vedėjas Alfredas Krivickas.

Daugiau apie šią keistą istoriją sužinosite žiūrėdami reporterių Kristinos Ragauskienės ir Aušros Jonovienės reportažą „Lietuvos ryto“ laidoje „Reporteris“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.