Sprendimas dėl A. Juocevičiaus nušalinimimo - dar nepriimtas

Teisėsauga kol kas nuo pareigų

Buvęs viceministras A.Juocevičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Buvęs viceministras A.Juocevičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2014, 9:51 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:53 AM

Šie anksčiau vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko komandoje politinio pasitikėjimo pareigas ėję asmenys yra įtariami dėl VRM galbūt neskaidrių pirkimų.

„Šiuo metu sprendimas (dėl nušalinimo) dar nėra priimtas“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas E.Raistenskis šiuo metu dirba direktoriaus pavaduotoju Turto valdymo ir ūkio departamente prie VRM, buvęs viceministras A.Juocevičius - valstybės įmonės „Regitra“, kurios savininko teises ir pareigas įgyvendina VRM, vadovo patarėju.

Premjeras Algirdas Butkevičius sako nežinantis, kodėl teisėsauga nuo pareigų nenušalina E.Raistenskio ir A.Juocevičiaus.

„Tai čia, aišku, reikėtų klausti teisėjų, kodėl teisėjai nenušalina, nes dažniausiai tokiais atvejais teisėjai nušalina valstybės tarnautojus nuo pareigų. Kol kas aš neturiu išsamios informacijos, kodėl jų nenušalino“, - žurnalistams antradienį Vyriausybėje sakė premjeras.

„Aš tikrai kaip ministras pirmininkas nenorėčiau kištis į tyrimo eigą, tai gali būti paskui traktuojama, kad turiu gal interesą daugiau gauti informacijos ar daryti tam tikrą poveikį“, - pabrėžė jis.

Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais VRM vykdytų viešųjų pirkimų. Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Be A.Juocevičiaus ir E.Raistenskio, buvo sulaikyti žinomas televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys, kuris, be kita, buvo įvardintas vienu „tvarkiečių“ kandidatų į Vilnius mero postą, taip pat viešosios įstaigos „Pradas media“ direktorius Justinas Garliauskas ir bendrovės „NTService“ vadovas Peisachas Kačerginskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.