Lukiškėse penktadieniais vyks kolektyvinės musulmonų maldos

Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo (TIK) direktorius Viktoras Davidenko leis islamo religiją išpažįstantiems asmenims kartu su kitais suimtaisiais atlikti kolektyvines religines apeigas dalyvaujant sunitų bendrijos nariui. Tokį sprendimą Lukiškių TIK vadovas priėmė po Seimo kontrolieriaus Augustino Normanto tarpininkavimo, kai šis kreipėsi į Lukiškių TIK vadovą.

Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas.<br>V.Balkūno nuotr.
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 10:34 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:02 AM

Gavęs suimtojo A.B. skundą, kuriame suimtasis skundžiasi dėl jam Lukiškių TIK nesudaromų sąlygų penktadieniais atlikti kolektyvines religines apeigas, Seimo kontrolierius paprašė Lukiškių TIK vadovo apsvarstyti galimybę pakoreguoti Lukiškių TIK laikomų suimtųjų dienotvarkę taip, kad būtų užtikrinta galimybė išpažįstantiems islamo religiją penktadieniais atlikti kolektyvines religines apeigas.

Reaguodamas į A.Normanto tarpininkavimą sprendžiant žmogaus tikėjimo bei religinių apeigų laisvės klausimus, Lukiškių TIK vadovas pakvietė į įkalinimo įstaigą musulmonų sunitų bendrijos atstovą, kuris administraciją supažindino su musulmonų tikėjimo religiniais aspektais.

Lankydamasis Lukiškių TIK, musulmonų sunitų bendrijos atstovas įkalinimo įstaigos vadovams nurodė, kad penktadieniais atvykęs į Lukiškių TIK gali atlikti religines apeigas jei bus ne mažiau nei trys išpažįstantys islamo religiją ir pageidaujantys religines apeigas atlikti kartu su kitais sunitais.

Penktadienio malda musulmonams lygiai svarbi kaip katalikams sekmadieninės, o judėjams – šeštadieninės apeigos. Musulmonai švenčia penktadienį, žydai – šeštadienį, krikščionys – sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.