P. Šliužas kuria politinę partiją ir sieks pakeisti Konstituciją

Lietuvos politinėje padangėje gali atsirasti dar viena partija. Jos iniciatoriumi tapo vienas referendumo dėl žemės nepardavimo užsieniečiams organizatorių Pranciškus Šliužas. Partija turėtų vadintis „Gimtasis kraštas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Žičkevičiūtė

Nov 3, 2014, 4:00 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 10:13 AM

„Toks sumanymas tikrai yra. Tai – istorinė būtinybė. Referendumui kelias visiems laikams yra panaikintas. O kadangi mūsų idėja buvo eiti referendumo keliu, panaikinus jį, mums lieka tik vienas. Vilkus išmokyti ėsti žolę. Bet tai padaryti galime tik būdami vilkų bandoje“, – kodėl kuria naują politinį judėjimą lrytas.lt aiškino P.Šliužas.

Politikas tikisi, kad iš 300 tūkst. žmonių, atėjusių į referendumą dėl žemės nepardavimo užsieniečiams, „bent 100 tūkst. dar yra gebančių protauti ir teisingai suprasti dabartinę valstybės situaciją“.

„Pats šlykščiausias dalykas, kai žmogus tampa prisitaikėliu ir sako, kad yra apolitiškas. Tokių nėra. Nes jeigu man ta sumauta politika kasdien nedrumstų gyvenimo, tikrai partijos nekurčiau. Tačiau kai kiekvieną dieną šita prakeikta politika išvirsta į išsigimusią elementarią tvarką, negaliu sėdėti po obelimi ir ramiai laukti, kol nukris obuolys“, – kalbėjo P.Šliužas.

P.Šliužas partijai kurti yra užsibrėžęs skirti dvejus metus. Per juos turėtų surinkti reikiamą žmonių skaičių, kad galėtų įregistruoti naują partiją. Pagal Lietuvos Respublikos įstatymus – jų turi būti ne mažiau nei 2 tūkstančiai.

„Ruošime kolektyvinį protą, kuris turėtų pateikti visiškai naują subalansuotą valstybės modelį ir naują Konstituciją. Imuosi porai metų titaniško darbo. Daugiausia mano pastangomis buvo surinkti referendumo parašai. Nežinau, ar jis pavyks, bet ne apie tai daina“, – teigė politikas ir pridūrė, kad šiame valstybės etape kitokių būdų nėra.

P.Šliužo teigimu, tiesioginiuose savivaldos rinkimuose partija dar nedalyvaus. Taip pat nežinoma ir dėl artimiausių Seimo rinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.