Generalinis komisaras S. Skvernelis tapo vidaus reikalų ministru

Valdantieji rado naująjį vidaus reikalų ministrą. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas trečiadienį pasiūlė premjerui Algirdui Butkevičiui policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio kandidatūrą į vidaus reikalų ministro postą.

Generalinis komisaras S.Skvernelis taps ministru?<br>M.Kulbio nuotr.
Generalinis komisaras S.Skvernelis taps ministru?<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė, BNS

Nov 5, 2014, 3:30 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 5:58 AM

Ilgų svarstymų tarp šalies vadovų nebuvo. Jau po kelių valandų prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo skiria S.Skvernelį vidaus reikalų ministru. S. Skvernelis pradės eiti vidaus reikalų ministro pareigas po to, kai prisieks Seime.

S.Skvernelis nebuvo kalbus

Apie tai, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ į ministrus siūlo S.Skvernelį, po susitikimo trečiadienio popietę su R.Paksu patvirtino A.Butkevičius.

Tiesa, paties S.Skvernelio šiuo metu Lietuvoje nėra, jis komandiruotėje Monake.

„Esu užsienyje, dabar būtų sunku ką nors komentuoti. Ne, man pačiam tai nėra naujiena“, – portalui lrytas.lt, pasiteiravus apie jo siūlomą kandidatūrą į ministrus, sakė S.Skvernelis.

„Pirmadienį būsiu darbo vietoje, tuomet ir atsakysiu į visus klausimus“, – gerai nusiteikęs sakė jis. Pasitikslinus, iš kurios darbovietės jis ketina pranešti apie savo pasirinkimą, S.Skvernelis pradėjo juoktis: „Nežinau, tikiuosi departamento (Policijos departamento. – Red.).“

Nusipelnė pasitikėjimo

„Ką tik buvo atėjęs „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovas ir pasiūlė arba tiesiog pokalbio metu buvo sutarta. Aišku, tai nėra galutinis sprendimas. Kaip jūs žinote, reikės derinti šitą klausimą su šalies prezidente – dabartinis Policijos departamento vadovas Saulius Skvernelis“, – sakė premjeras, paklaustas, kas bus vidaus reikalų ministru.

Jo teigimu, S.Skvernelis pasirinktas dėl kompetencijos ir didžiulės patirties, pasiekimų reformuojant policijos sistemą.

„Tai žmogus, kuris per trumpą laiką tikrai nusipelnė didžiulio pasitikėjimo“, – sakė A.Butkevičius.

Anot partijos vieno iš lyderių Kęsto Komskio, tai nebuvo vienintelis pasiūlytas kandidatas. „Kaip suprantu, buvo siūlomos kelios kandidatūros. Jeigu jis tiks premjerui, tuomet ir šnekėsime“, – sakė jis. 

S.Skvernelis Policijos departamentui vadovauja nuo 2011 metų vasario.

Vidaus reikalų sistemoje - nuo 1998-ųjų

S. Skvernelis, 1994 m. baigęs Vilniaus technikos universitetą, dirbo Lietuvos policijos akademijoje. Karjerą vidaus reikalų sistemoje pradėjo 1998 m., paskirtas Trakų rajono policijos komisariato kelių policijos komisaru inspektoriumi.

Vėliau dirbo Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos viešosios policijos Kelių policijos tarnybos Organizacinio skyriaus komisaru inspektoriumi.

Nuo 2001 m. spalio S. Skvernelis vadovavo Lietuvos viešosios policijos biuro Eismo priežiūros tarnybos Kelių patrulių rinktinei, nuo 2003 m. gegužės - Lietuvos policijos eskortavimo rinktinei.

2005 m. S. Skvernelis buvo paskirtas Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininku, 2008 m. - policijos generalinio komisaro pavaduotoju, o nuo 2011 m. kovo 7 d. - policijos generaliniu komisaru.

Per tarnybos laikotarpį S. Skvernelis buvo ne kartą skatintas padėkomis ir apdovanotas pasižymėjimo ženklais.

STT susidomėjo ministerijos veikla

Naujojo vidaus reikalų ministro paieškos prasidėjo praėjusią savaitę, kai atsistatydino Dailis Alfonsas Barakauskas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijos vykdytų viešųjų pirkimų.

Buvo sulaikyti D.A.Barakausko komandoje anksčiau dirbęs viceministras Algimantas Juocevičius ir ministro patarėjas Ervinas Raistenskis.

Tiesa, partija „Tvarka ir teisingumas“ Panevėžio apygardos teismui apskundė STT Vilniaus valdybos pareigūnų veiksmus, prašydama pripažinti kratas neteisėtomis, ir paskelbė, kad ši veikla padarė žalos partijai bei sutrikdė pasirengimą artėjantiems savivaldos rinkimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.