A. Butkevičius „darbiečius“ ragino nepasiduoti spaudimams

Šeštadienį sveikindamas

Algirdas Butkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Algirdas Butkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 8, 2014, 2:12 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 12:02 AM

Premjeras, kreipdamasis į sostinės Pramogų arenoje susirinkusius delegatus, pasidžiaugė sėkmingu darbu su „darbiečiais“ Seime valdančiojoje daugumoje bei Vyriausybėje.

„Turiu pasakyti labai atvirai: aš manau, kad Lietuvos istorijoje po nepriklausomybės atkūrimo tokio pasipriešinimo nei valdančioji dauguma, nei Vyriausybė nesitikėjo, kada buvo formuojama valdančioji dauguma ir Vyriausybės kabinetas. Bet, noriu pabrėžti, kad visus sunkumus, visas kliūtis galima įveikti, kada yra stipri, vieninga komanda, nebijanti įvairiausių iššūkių. Tai aš tuo irgi džiaugiuosi ir matydamas dabar, kas vyksta iš dalies svarstant valstybės biudžetą, svarbius įstatymo projektus arba tiesiog parodant visuomenei, kokie yra nuveikti darbai, kurių niekas negali paneigti“, - sakė A. Butkevičius.

Ministras Pirmininkas išskyrė valdančiosios koalicijos darbą energetikos sektoriuje, socialinėje sferoje, laukiančią reformą švietimo ir sveikatos apsaugos sistemoje, tačiau ragino nepasiduoti įvairioms propagandoms.

„Nepasiduokime įvairiausiems spaudimams, kurie kai kada peržengia visas padorumo, kultūros, tolerancijos vertybes arba aspektus“, - ragino Premjeras.

Kaip pavyzdį jis pateikė penktadienį žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl esą didėsiančios dujų kainos.

„Vakar Helsinkyje, viešbutyje, atsidarau vieną portalą ir nustembu iš pat ryto: dujų kaina Lietuvoje nuo ateinančių metų kažkokia kosminė. Kur galėtų kitoje šalyje parašyti nepaklausus specialistų, ministro, „Lietuvos energijos“ vadovo, Kainų komisijos pirmininkės? Ir, žinote, visa ta informacija pirmiausia sujaudina ką - mūsų žmones, verslą, ir mano kolegos premjerai Helsinkyje manęs paklausia: „gal jau vėl dėl tam tikro propagandinio karo, kuris vyksta geopolitinėje aplinkoje, jau kažkokie nežinomi sprendimai Lietuvos atžvilgiu yra priimti?“ Bet mes esame tvirti, ir aš manau, kad mes visus tuos dalykus sėkmingai įgyvendinsime“, - teigė Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičius taip pat atmetė teiginius, esą kai kurie ministrai teikiami nesuderinus su koalicijos partneriais.

„Noriu aiškiai pabrėžti: nei vienas ministras nebuvo teikiamas nesuderinus su Darbo partijos lyderiais, nei vienas ministras nebuvo teikiamas nesuderinus su prezidentu Rolandu Paksu. Jeigu viduje nebus pagarbos vienas kitam, tai valdyti valstybę iš viso vargu ar įmanoma“, - neabejojo Premjeras.

Vilniuje vyksta dvidešimtasis Darbo partijos suvažiavimas, kuriame bus pristatyti partijos kandidatai į merus bei rinkimų programa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.