Nepaisant pažangos, policijoje reikia didesnių permainų

Nepaisant pažangos, Lietuvos

D.Umbraso asociatyvi nuotr.
D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 11, 2014, 9:05 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:15 PM

Eksperto teigimu, antradienį policijos generalinio komisaro pareigas pradedantis eiti Linas Pernavas turėtų aiškiai išskirti korupcijos mažinimą kaip vieną iš savo svarbiausių tikslų. Policijos vadovo pareigose jis keičia Saulių Skvernelį, kuris paskirtas vidaus reikalų ministru.

„Pono Skvernelio vadovaujama policija, man regis, galų gale atsikratė sutepto munduro baimės ir pripažino, kad korupcija yra Lietuvos policijos problema, skyrė žymiai daugiau dėmesio pareigūnų kyšininkavimui mažinti. To rezultatai akivaizdūs - pagal naujausią Lietuvos korupcijos žemėlapį, mažiau gyventojų iš policininkų sulaukia pasiūlymų duoti kyšį“, - BNS sakė S.Muravjovas.

„Tačiau policija, ir ypač kelių policija, vis dar išlieka viena korumpuočiausių įstaigų šalyje. Manau, policijos veikloje reikėtų dar didesnių permainų, todėl svarbu, kad naujasis policijos vadovas aiškiai išskirtų korupcijos mažinimą kaip vieną iš savo svarbiausių tikslų“, - teigė jis.

Pasak S.Muravjovo, policijos pareigūnai dabar turės progą įvertinti praėjusių kelių metų savo antikorupcinių veiksmų efektyvumą, iškelti naujus tikslus ir paruošti naują kovos su korupcija programą.

„Svarbu, kad antikorupcinės permainos policijoje neužstrigtų, todėl turime iš policijos atstovų išgirsti, ką jie sieks padaryti per ateinančius kelis metus, kaip matuos savo veiklos rezultatus ir kokių pajėgumų jiems reikia. Bus taip pat įdomu stebėti, kiek dėmesio ponas Skvernelis skirs korupcijai policijoje tapęs vidaus reikalų ministru“, - kalbėjo S.Muravjovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.