Meluoja tie, kurie sako, kad dujos, elektra ir šiluma nebrangs

Tiesioginėje diskusijų laidoje „Nuoga tiesa“ paaiškės, kiek iš tiesų elektros, šilumos ir dujų vartotojai mokės už tai, kad Lietuva įsigijo Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą. Laidą žiūrėkite pirmadienį, 21 val., tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidos vedėja R.Janutienė.
Laidos vedėja R.Janutienė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 2:16 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:54 AM

„Nors bet koks kalbėjimas apie SGD terminalo kainą laikomas nepatriotišku, mes vis dėlto laikome savo pareiga pranešti žmonėms tiesą, kokią kainą mokės vartotojai už tai, kad Andriaus Kubiliaus vyriausybė neleido Bronislovui Lubiui statyti keturis kartus pigesnio terminalo“, - sako laidos vedėja Rūta Janutienė.

Laidoje paaiškės, kodėl Diana Korsakaitė, Kainų ir energetikos komisijos pirmininkė sako ne visą tiesą, kai garantuoja, jog nebrangs nei dujos, nei elektra, nei šildymas. „Nuoga tiesa“ ketina paviešinti šilumininkų prognozes apie šilumos brangimą mažiausiai 20 proc. Taip pat bus aiškinamasi, kaip terminalo dujų kaina paveiks elektros kainą.

Laidos rengėjai ketina paskelbti intriguojančių detalių apie tai, kaip dalijami postai įmonėse, kurios valdys už terminalo dujas gaunamus pinigus. Laidos žiūrovai turės galimybę išgirsti, kaip už bendrovės „Litgas“ vairo pateko jaunutis Vytauto Landsbergio padėjėjo Andriaus Tučkaus sūnus Dominykas. „Mums pavyko pakalbinti patį poną Dominyką ir mes buvome priblokšti jo pasakojimo apie tai, kaip šiais laikais dalijamos pareigos milijardinėse bendrovėse“, - sako R.Janutienė.

„Nuoga tiesa“ su Rūta Vainiene, Dominyku Tučkumi, Artūru Skardžiumi, Linu Balsiu, Rasa Žemaite, Nagliu Puteikiu, Vytautu Stasiūnu ir Dainiumi Kreiviu šįvakar 21 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.