Geriausi įvertinimai - ministerijos naujokui S. Skverneliui

To dar nebuvo. Faktiškai net nepradėjęs dirbti naujasis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis įvertintas geriausiai iš visų ministerijų vadovų. Tai parodė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ lapkričio 7–16 dienomis atlikta apklausa.

S.Skvernelį palankiai įvertino net 32,8 proc. apklausos dalyvių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
S.Skvernelį palankiai įvertino net 32,8 proc. apklausos dalyvių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 22, 2014, 7:43 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:29 PM

Buvusį policijos generalinį komisarą S.Skvernelį palankiai įvertino net 32,8 proc. apklausos dalyvių, o nepalankiai – tik 9,7 proc.

Tiek mažai neigiamų pažymių nesurinko nė vienas veikėjas, išskyrus beveik nepastebimą Aplinkos ministerijos vadovą Kęstutį Trečioką. Mat pastarąjį ir palankiai vertina vos 7,1 proc. apklaustųjų.

Savotišką avansą piliečiai suteikė ir neseniai pradėjusiam dirbti, bet ko nors reikšminga dar nespėjusiam nuveikti energetikos ministrui Rokui Masiuliui. Jo gerbėjų būrys, palyginti su ankstesne apklausa, pagausėjo daugiau kaip 3 procentais.

Dar didesnį šuolį per mėnesį padarė aktyviai viešojoje erdvėje besireiškiančios žemės ūkio bei socialinės apsaugos ir darbo ministrės Virginija Baltraitienė ir Algimanta Pabedinskienė.

Savo reitingais šįkart gali pasidžiaugti ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Nors jos vadovaujamos Darbo partijos populiarumas buksuoja, o Seimo autoritetas toliau krinta, L.Graužinienė visuomenės veikėjų rikiuotėje iš devintosios vietos pakilo į penktąją.

Politologo Lauro Bielinio nuomone, L.Graužinienės reitingui naudos davė tai, kad ji apskritai nebedaro staigių judesių, stengiasi kalbėti ramiau, korektiškiau – taip ne tik nuramina visuomenę, bet ir nuteikia palankiai.

„Žinoma, labiausiai savo toną „darbietė“ sušvelnino prezidentės Dalios Grybauskaitės atžvilgiu – anksčiau itin aštriai kritikavo, o dabar kartą net pagyrė. Gali būti, kad ir tai davė pliusų Seimo pirmininkei. Juk prezidentė visuomenėje labai gerbiama“, – svarstė L.Bielinis.

Visuomenės veikėjų rikiuotėje – ne vien šuoliai aukštyn. Antai apklausos dalyviai daug prastesnės nuomonės nei spalį apie švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį. Jo gerbėjų sumažėjo nuo 16,2 iki 9,6 proc., o kritikų padaugėjo nuo 20,1 iki 24,2 procento.

Šis ministras iš 14-osios vietos nusirito net į 24-ąją. Gal tai galėjo lemti pastaruoju metu vykę ministerijos vadovo ginčai su mokytojų profsąjungomis, reikalaujančiomis daugiau pinigų ir socialinių garantijų?

Turbūt natūralu, kad žmonės itin neigiamai įvertino po galimos politinės korupcijos Vidaus reikalų ministerijoje atsistatydinusį jos vadovą Dailių Barakauską.

Beje, savo rėmėjus kiek apibarstė ir šio veikėjo atstovaujami „tvarkiečiai“.

Partijų rikiuotėje, kaip ir anksčiau, įtikinamai pirmauja savo pozicijas vėl sustiprinę socialdemokratai, kitos politinės jėgos nuo lyderių atsilieka gana pagarbiu atstumu.

Kiek daugiau permainų institucijų vertinimuose. Paaiškėjo, kad daugelis šalies žmonių ieško ne tik dvasinės atramos, bet tikisi ir jėgos struktūrų užuovėjos. Šios apklausos dalyviai prisipažino labiau pasitikintys Bažnyčia, kariuomene, policija.

Tuo metu smarkiai sumažėjo pasitikinčiųjų prokuratūra. Jau nieko nauja, kad žemiausią autoritetą turi Seimas ir partijos.

Skelbiant šiuos apklausos rezultatus nuoroda į „Lietuvos rytą“ būtina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.