Galutinis žodis: E.Raistenskis buvo veikiamas interesų konflikto

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) galutine ir neskundžiama nutartimi paliko galioti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) 2013 m. liepos 10 d. sprendimą, kad vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis, dalyvaudamas ministerijai pavaldžių viešąjį saugumą užtikrinančių įstaigų vadovų pasitarimuose svarstant klausimus, susijusius su jo kita darboviete - Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), pažeidė Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, įpareigojančius vengti interesų konflikto ir nusišalinti jam iškilus.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 25, 2014, 5:34 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:45 PM

Teismo nuomone, E.Raistenskio darbas FNTT, dėl kurios materialinės - finansinės būklės buvo sprendžiami klausimai, patvirtina galimą šio asmens privatų turtinį ar neturtinį suinteresuotumą, jog šios institucijos materialinė - finansinė būklė būtų pagerinta. Todėl, E.Raistenskiui dalyvaujant tokių klausimų sprendime, atsirado prielaidos kilti viešųjų ir privačių interesų konfliktui, kurio jis privalėjo vengti ir elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra, bei nusišalinti nuo sprendimų šiuo klausimo priėmimo.

Teisėjų kolegijos vertinimu, atsakomybei už šiuos įstatymo reikalavimų pažeidimus atsirasti pakanka, jog egzistuotų pakankamai pagrįsta prielaida, kad asmuo priimdamas sprendimus gali būti šališkas dėl savo asmeninių turtinių ir neturtinių interesų. Šių teisės normų sudėtis yra formali, todėl nereikalauja, kad atsirastų realios neigiamos pasekmės.

ELTA primena, kad STT spalio pabaigoje atliko keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos "Tvarka ir teisingumas" būstinėje. Jos yra susijusios su tyrimu dėl galimai organizuotos grupės vykdytos prekybos poveikiu stambiu mastu.

Tarp minimų asmenų - buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas E.Raistenskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo