Išrinkti „Saugesnio interneto“ konkurso mokytojams nugalėtojai

Pirmą kartą Lietuvoje paskelbti mokytojai, geriausiai 2014-aisiais ugdę vaikus saugiai elgtis internete.

Komisija pirmąją vietą skyrė Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos mokytojai A.Aleksonytei.<br>Konkurso organizatorių nuotr.
Komisija pirmąją vietą skyrė Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos mokytojai A.Aleksonytei.<br>Konkurso organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2014, 2:58 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:07 PM

Konkurso organizatoriai džiaugiasi, kad pavyko atkreipti švietimo bendruomenės dėmesį į žemą medijų ir informacinio raštingumo lygį ir jo ugdymą Lietuvos mokyklose.

„Informacinis raštingumas prasideda nuo smulkmenų. Svarbu žinoti, kaip susikurti tinkamą slaptažodį, atpažinti nesaugius tinklalapius, įsidiegti saugumo nustatymus.

Mokykla šioje srityje atlieka svarbų vaidmenį. Todėl nusprendėme ieškoti mokytojų, kurie randa būdų išradingai ugdyti moksleivius IT klausimais.

Norėjome paskatinti tuos, kuriems tai pavyksta geriausiai“,– sakė TEO Socialinės atsakomybės plėtros vadovė Renata Gaudinskaitė.

Pagrindinis konkurso tikslas, anot organizatorių, buvo parengti ir pateikti viešai prieinamas naujas metodines priemones mokytojams. Suteikti jiems galimybę pasisemti idėjų, kad vaikams būtų išaiškinta, kaip ir kodėl reikia saugiai elgtis internete.

„Iš konkurso rezultatų matyti, kad aktyvūs mokytojai išradingai naudoja ir turimus įrankius, ir kuria inovatyvius mokymo metodus. Mokytojai panaudoja net vietines įžymybes, kad įtaigiai perteiktų vaikams, kaip saugiai elgtis internete“,– sakė R. Gaudinskaitė.

Konkursui iš viso buvo pateikta 16 darbų. Nugalėtojai apdovanoti viename iš parodos „Mokykla“ renginių. Penkiems mokytojams suteiktos nominacijos ir įteiktos TEO dovanos – nešiojami, planšetiniai kompiuteriai ir galimybė nemokamai metus naudotis „TEO Wi-Fi“ belaidžiu internetu.

Komisija pirmąją vietą skyrė Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos mokytojai Agnei Aleksonytei.

Antroji vieta atiteko Ingai Žemaitienei iš Šiaulių Jovaro progimnazijos, trečioji – Giedrei Sudniutei iš Utenos Dauniškio gimnazijos.

Paskatinamieji prizai skirti dviem mokytojoms iš Raseinių – Saulei Tiškuvienei iš Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos ir Liubai Vaigauskienei iš „Šaltinio“ progimnazijos.

Visi mokytojai galės pasisemti idėjų iš konkursui pateiktų darbų: geriausia saugesnio interneto mokymo medžiaga bus skelbiama viešai tinklalapyje www.draugiskasinternetas.lt ir tinklapyje www.epilietis.eu (skyriuje „Saugumas internete“).

Saugumas internete yra vienas iš TEO, kaip didžiausio interneto paslaugų tiekėjo Lietuvoje, prioritetų. TEO drauge su projekto „Saugesnis internetas“ partneriais planuoja konkursą organizuoti ir ateityje. Tikimasi, kad jis taps tradicija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.