Marijampolės varguoliams - šilta parama iš Norvegijos

Dovanų gavo 51 šeima iš devynių savivaldybės seniūnijų.

Marijampolės ir Norvegijos LIONS klubai dovanų nuvežė 51 šeimai, gyvenančiai kukliai, tačiau nereikalaujančiai jokių pašalpų ar lengvatų.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės ir Norvegijos LIONS klubai dovanų nuvežė 51 šeimai, gyvenančiai kukliai, tačiau nereikalaujančiai jokių pašalpų ar lengvatų.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Dec 13, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:45 AM

Į Marijampolę su dovanomis atvyko 27 Norvegijos LIONS klubo nariai ir aštuoni šios šalies jaunimo atstovai.

Gerumo misijos iniciatorius – su Marijampole susigiminiavusios Norvegijos Kvamo savivaldybės klubo narys Agnaras Hoyseteris pirmą kartą Sūduvos sostinėje apsilankė 1993 metais ir nuo to laiko lankosi kasmet.

A.Hoyseteriui už ilgametę aktyvią paramą miesto gyventojams, pagalbą įvairiuose socialiniuose projektuose yra suteiktas Marijampolės garbės piliečio vardas.

Marijampolės ir Norvegijos LIONS klubų nariai šiomis dienomis su labdaros misija lankėsi Kartų namuose, Degučių vaiko dienos centre, kuriame Marijampolės savivaldybės ir norvegų pastangomis buvo suremontuota dušo patalpa.

Praėjusiais metais šiame centre buvo įrengta moderni virtuvė, pakeisti langai.

Šeštadienį vidurdienį iš J.Basanavičiaus aikštės pajudėjo Kalėdų gerumo karavanas su LIONS klubų narių dovanomis tvarkingai gyvenančioms šeimoms.

Dovanų gavo 51 šeima iš devynių savivaldybės seniūnijų.

„Pirkome brangių ir kokybiškų produktų, kurie tiktų švenčių stalui: šakočių, kalakutų, šokoladų, saldainių, aliejaus, kavos arbatos. Kiekvienos dovanos vertė – 300 litų. Be to, norvegai šeimoms išdalins apie septynis aštuonis tūkstančius litų grynaisiais, – kalbėjo Marijampolės LIONS klubo prezidentas, Šunskų seniūnijos seniūnas Rimas Lekeckas. – Apdovanoti rinkome tokias šeimas, kurios sunkiai verčiasi, tačiau niekada nieko neprašo“.

R.Lekeckas pasakojo, jog jį sukrėtė vieno jo seniūnijos gyventojo prašymas.

„Staliumi dirbantis vyras vienas augina dukrą ir sūnų. Jis viską moka, net ir kasas dukrelei supinti. Praėjusiais metais jam LIONS klubas nuvežė dovanų.

Maždaug prieš dvi savaites man paskambino tas vyriškis ir paprašė jį išbraukti iš apdovanojamųjų sąrašų. Priežastis labai nustebino. Vyras teigė, jog jį žemina labdaros ėmimas.

Jis yra puikus ir tvarkingas žmogus, todėl atsakiau: „Nepyk, bet tikrai atvažiuosime“. Vargstančių, bet nieko neprašančių, yra vienetai“, – pasakojo R.Lekeckas.

Kalėdinis LIONS klubų karavanas šeštadienį užsuko pas vienišą neįgalią motiną, kuri neseniai išsigydė vėžį ir su paaugliu sūnumi sunkiai verčiasi.

Svečių sulaukė ir būste be patogumų su vaikais gyvenanti beveik akla moteris. Sunkią negalią turinti marijampolietė nepasiduoda nevilčiai.

Dovanomis buvo nudžiuginta ir prieš dvejus metus iš Rusijos su vyru ir keturiais vaikais į Šunskų seniūniją atsikrausčiusi moteris.

„Jie labai kabinosi į gyvenimą, vyras buvo gavęs tolimųjų reisų vairuotojo darbą, tačiau netikėtai pasimirė.

Kol kas dar svetimame krašte rusė moteris liko viena su vaikais, tačiau nepuola į neviltį, dirba pašte, augina vaikus“, – kalbėjo R.Lekeckas.

LIONS klubo nariai tvarkingoms, tačiau kukliau gyvenančioms, nelaimių ištiktoms gausioms šeimoms pagalbos ranką ištiesia ne tik švenčių proga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.