Parlamentarus supykdė ambasadorės Italijoje elgesys

Ar Lietuva tikrai turi savo ambasadorę Italijoje? Jei turi, ar ji vienų politikų nemyli labiau nei kitų? Tokių klausimų kilo dėl ambasadorės Jolantos Balčiūnienės elgesio.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas“)

Dec 20, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:58 PM

„Lietuvos ryto“ žiniomis, ilgametė diplomatė J.Balčiūnienė ne juokais supykdė Seimo vicepirmininkus „darbietį“ Vydą Gedvilą ir socialdemokratą Gediminą Kirkilą.

Šie politikai kartu su socialdemokrate Marija Aušrine Pavilioniene ir liberalu Arminu Lydeka kelias dienas viešėjo Romoje, kur dalyvavo Europos Sąjungos šalių parlamentų europinių reikalų komitetų pirmininkų konferencijoje.

Seimo delegacija įžvelgė, kad vizito metu ją ignoravo Italijoje dirbantys Lietuvos diplomatai, su parlamentarais nesusitiko ir kartu renginiuose nedalyvavo nė vienas iš ambasados atstovų.

Šaltinių teigimu, mūsiškiai diplomatai esą atsibudo tik paskutinės konferencijos dienos vakare – aukštų politikų telefonu ėmė teirautis, ar jie nenorėtų apžiūrėti naujos ambasados patalpų ir pavakarieniauti. Tačiau įsižeidę parlamentarai atkirtę jau nebeturintys tam laiko, be to, ir patys turintys už ką pavalgyti.

Apie tai V.Gedvilas kalbėjo šią savaitę vykusiame uždarame Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdyje. Šiam „darbiečiui“ ir kitiems delegacijos dalyviams kilo įtarimų, kad artima dešiniųjų patriarchui Vytautui Landsbergiui ambasadorė juos galėjo ignoruoti dėl to, kad dauguma jų atstovauja dabartinėms valdančiosioms partijoms.

J.Balčiūnienė, ėjusi aukštas pareigas Užsienio reikalų ministerijoje, prieš diplomatės karjerą buvo V.Landsbergio, kaip Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo, o vėliau kaip Seimo pirmininko, komandos narė.

V.Gedvilas prisiminė, kad ši diplomatė, ambasadoriavusi Paryžiuje, jam neparodė deramo dėmesio ir pernai pavasarį, kai jis kaip Seimo pirmininkas lankėsi Prancūzijoje.

Seimo pirmasis vicepirmininkas ragino parlamento komiteto narius apie tai griežtai pakalbėti su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, po pastarojo nesusipratimo J.Balčiūnienė vis dėlto atsiuntė atsiprašymo laiškus Romoje viešėjusiems politikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.