J. Radzevičiaus teismo laukia ir kilnioji, ir piktoji Lietuva

Būtų gerai, kad Joną Radzevičių už suvažinėtą žmogų teistų objektyvus teismas. Šv.Kalėdų išvakarėse teisėjai persižegnotų ir užmirštų, ar jį kada matė per televiziją, ar niekada nežiūrėjo TV laidų.

Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Urbonaitė

Dec 23, 2014, 3:18 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:08 AM

Ši tragiška istorija yra savotiškas testas, kokie vaizdiniai spiečiasi lietuvių galvose. Pirmasis klyksmas: laikraštį nupirko, kad parašytų straipsnį. Nenupirko, net jei kas ir pardavinėtų. Tiesiog neturėtų už ką. J.Radzevičius pinigus, skirtus žuvusiojo šeimai, susiskolino iš giminių ir draugų. Piktajai Lietuvos daliai galėsiu pateikti sąrašą, nes žinau, kas jam skolino.

Aš irgi prašiau, kad man sumokėtų: nedavė, nes vienas kito gyvo nesame matę. J.Radzevičius nežinojo, ar eisiu pas žuvusiojo artimuosius klausinėti avarijos aplinkybių. Mat, pirmiau susiradau aukos gimines, o tik paskui per dvi dienas gavau jo paties numerį, nes tie, kuriuos man davė su juo bendravę kolegos, buvo išjungti.

Į klausimus jis atsakė raštu.

Ar aš norėčiau, kad J.Radzevičius girtas suvažinėtų mano vaiką? Ne, girtus vairuojančius žmones aš smerkiu.

O dabar pereikime prie komentatorių kalėdinių aistrų. Kalba netaisyta.

„Atliko tik raudančiojo artisto rolę”.

„Visa ši vaidyba nėra nuoširdi, tiesiog Radzevičiui ir Valinskui, su kuriuo jie greičiausiai „pakalę“ lošdavo ir pralošinėdavo pinigėlius ir gal net tą naktį uliavojo, nepakanka lygtinio atleidimo nuo bausmės, kadangi Jonelio, 5 vaikų tėvo, niekas realia laisvės atėmimo bausme neteistų ir taip.

Jie stengiasi išsukti Joną net nuo teistumo.Tai gudrūs lapinai. Pabūtų kaip vyras Kybartų atviroje kolonijoje metus kitus ir išeitų, bet ne, ponams taip netinka, jie nori sausutėliai išbristi iš mėšlyno, kurį sukėlė, kuriame nuolat žūva kiti žmonės ir vaikai.

Nesvarbu, kokio socialinio sluoksnio. Mes ne teisėjai, tačiau Valinskas, daktarų padlaižys, užknisa su savo idiotišku advokatavimu.Ir suregzk gi tu man tokį Golgotos spektaklį prieš Lietuvą,ir dar prieš pat Kalėdas, per Adventą...Šlykštu taip veidmainiauti. Ši tragedija parodo visuomenės nužmogėjimą ir sumaterialėjimą, jokių idealų, iššskyrus pinigus, nebuvimą“.

„Kai vairuoji girtas, visi pasiteisinimai nebegalioja. Jeigu šioje byloje „sužais“ laimingas loto bilietas Joneliui, tai bus diskredituotas požiūris į neblaivius vairuotojus”.

„Man labai įdomu, ar visi komentatoriai, teisinantys J Radzevičių, būtų tokie pat atlaidūs ir supratingi, jei jis būtų suvažinėjęs jų tėvą, vaiką, sutuoktinį ar kitą artimą žmogų? Esu 100% įsitikinęs, kad tokiu atveju, visi "gailestingieji" visa gerkle bliautų apie mirties bausmės sugrąžinimą arba reikalautų įkalinti iki gyvos galvos. Visi labai "gailestingi", "humaniški" ir "atlaidūs" tik tol, kol tai nepaliečia jų asmeniškai.

O aš už tai, kad žudikas gautų ne mažiau kaip vidutinę bausmę,numatomą įstatymo. Taip būtų sąžiningiausia - yra lengvinanti aplinkybė: (atsiprašė, gailėjosi) ir yra sunkinanti - girtumas. Šiuo atveju LR BK 281 str. 6 d. numato: " Tas, kas padarė šio straipsnio 5 dalyje numatytą veiką būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.. baudžiamas nuo 3 iki 10 metų nelaisvės atėmimo“.

“Zofija Korolevič-Jucevič, Jūs vaikų turite? Jei Jūsų vaiką nudaužtų perėjoje girtas vairuotojas? Irgi atleistumėt? Jei taip, - tada Jūs Šventoji Zofija”.

Kilnieji:

“Kodėl galvojate, kad tai vaidyba? Moteris partrenkė mano vyrą. Ji buvo girta. Nebuvo jokių stabdymo žymių. Galvoji, ji atsiprašė? Aišku, kad ne. Vyras, išbuvęs komoje, mirė. Teismas priteisė laidotuvių, gedulingų pietų ir paminklo išlaidas.

Buvau nuėjusi į tos moters namus. Tai jos vyras mane dar iškoneveikė. Niekada jokio atsiprašymo nesulaukiau. Todėl neteisk šito vairuotojo. Jis atsiprašė ir be teismo viską sumokėjo, o moteris, partrenkusi mano a.a. vyrą, niekada neatsiprašė”.

“Teisuoliai, ar esate patys 100 procentų tikri, kad pasielgtumėt taip, kaip Jonas? Ar išdrįstumėt ateiti pas pražudyto žmogaus artimuosius? Pažiūrėtumėt jiems į akis? Dievas tegu saugo tą moterį, kuri jam atleido, o Joną Dievas jau nubaudė, uždėdamas kryžių, kurį jam teks nešti iki gyvenimo pabaigos”

„Na, tautiečiai, bet ir žiaurūs esat...Tai, kad žmogus nuoširdžiai atsiprašė, padėjo finansiškai, jums nė motais! Kiti išsisukinėja (pvz. aktorius Dimša), bando visaip apgaut. Juk vis tiek jau atgal laiko neatsuksi, reikia elgtis bent jau dabar padoriai, kaip Jonas ir elgiasi. Taip, jis padarė baisų dalyką, bet su tuo jam teks gyventi visą likusį gyvenimą. Jeigu žmogus padorus, tai jam bus labai sunku. Po to baisaus įvykio jis elgiasi padoriai, už tai jam pagarba. Už tai”.

“Man 65 metai ir galvoju, jei tada, kai pilnas autobusas žmonių suvažinėjo mano tėtį, būtų kas nors atsiprašęs...“

“Jonas atlygino, atsiprašė, atsiklaupė ir t.t. Na negerai, kaip jis ŠITAIP galėjo???? Tai turėjo nieko nedaryti? O jei būtų nieko nedaręs? Būtumėt vėl “varę” kaip skalikai? Na, lietuviams būdinga: darai - negerai, nedarai - irgi negerai. Palaikau ir p.Zofiją, ir Joną”.

„Gaila man Jono, tai pamoka su skaudžiomis pasekmėmis, suprato jis, kad neteisingai gyvena, geriau vėliau, nei niekada. Sėkmės Tau, Jonai, gyvenk skaudančia širdimi, kitos išeities nėra“.

Citatų pabaiga. Šv.Kalėdų dieną visai Lietuvai linkiu patirti žmonių teisingumą, kilnumą ir atjautą. Pinigų nesiųskite – yra vertesnių dalykų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.