Kalba draugai: Viltė Stankutė-Butkienė ją mylėjusiųjų akimis

Šventinę savaitę visą Lietuvą sukrėtė žiauri dviguba žmogžudystė Kaune. Savo namuose buvonužudyta žurnalistė Viltė Stankutė-Butkienė ir jos draugas Giedrius Pavasaris. Dėl nusikaltimo sulaikytas įtariamasis buvęs Viltės gyvenimo draugas Nerijus Kalaušis. Viltė yra dirbusi ir „Lietuvos ryto“ televizijoje, kolegos ją apibūdina kaip veiklią, linksmą, profesionalią ir išskirtinį humorą jausmą turėsią moterį.

Gerų žodžių Viltei negailėjo ir jos draugai bei pažįstami.<br>„Facebook“ nuotr.
Gerų žodžių Viltei negailėjo ir jos draugai bei pažįstami.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Jan 4, 2015, 10:16 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 1:33 AM

„Mes su Vilte buvome pažįstamos jau seniai: susitikom dirbdamos Kaune, rengdamos reportažus. Kai aš išėjau motinystės atostogų, ji atėjo manęs pavaduoti, ji sėdėjo šitoje vietoj, aš pasižiūrėjau, kad yra išlikęs „failas“, kur sudėti visi reportažai.

Viltė buvo tokia charizmatiška asmenybė, jos nebuvo galima nepastebėti. Jei įeidavai, iš karto pastebėdavai. Ji visad buvo gerai nusiteikusi, turėjo gerą humoro jausmą. Visi pasakytų - jos jumoro jausmas geras. Viltė mokėdavo pajuokauti, dėl to su ja buvo linksma bendrauti, pozityviai žiūrėjo į gyvenimą“, - „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo reporterė Kristina Karlonė.

Gerų žodžių Viltei negailėjo ir jos draugai bei pažįstami.

„Gyvena žmogus nieko blogo nepadaręs, gyvenimas per trumpas pasirodė...“, - atsiduso šeimos draugas Robertas Tautkus.

„Treniravau ją mažę, kai buvo 10-12 metukų. Baisu, pažinojau labai gerai visu keturis vaikus“, - pasakojo taip pat artimas Viltės šeimos draugas Aleksas Stanislovaitis.

Tarsi vulkanas. Linksma, aktyvi, pilna entuziazmo, mylinti ir mylima 7 metų mergaitės mama. Taip apie Viltę Stankutę-Butkienę kalba ją pažinoję.

Mylintis gyvenimą, azartiškas pozityvus draugiškas - taip artimieji atsiliepia ir apie 37 Giedrių Pavasarį. Abiejų šių jaunų žmonių gyvybės nutrūko per Kalėdas. Jie buvo itin žiauriai nužudyti Viltės namuose Kauno rajone, Giraitėje. Kūnuose, kurie rasti tik po pusantros paros po nusikaltimo, matėsi durtinės žaizdos kaklo srityse. Neoficialiomis žiniomis, jie neturėjo galimybės pasipriešinti, greičiausiai miegojo. Greta mėtėsi nužudymo įrankiu tapęs peilis.

„Teko tas ne džiaugsmas būti įvykio vietoje. Tas žmogus buvo mylimas. Mylima aplinkinių labai, mylėjo savo darbą, savo dukrą. Ji tikrai buvo verta gyventi“, - teigė tolimas V.Stankutės-Butkienės giminaitis Dalius Mackela.

Beveik neabejojama, kad žiaurus smurto išpuolis galėjo būti įvykdytas iš pavydo. Policija greitai nustatė įtariamąjį - buvusį Viltės gyvenimo draugą N.Kalaušį. Su juo moteris susipažino internete, gyveno beveik metus, buvo priėmusi į savo namus, o pireš porą savaičių iki nužudymo išsiskyrė.

„Ar jis paaiškino kodėl taip pasielgė? Taip. Kodėl? Šito nekomentuosiu, nes tos aplinkybės patenka į kategoriją duomenų, kurie neskelbtini. Tai galima vadinti buitiniu konfliktu. Tai tikrai nesusiję nei su tarnybiniais, nei su rasiniais reikalais“, - sakė Kauno apygardos prokuroras Virginijus Sokolovas.

Karčių žodžių nusikaltimu įtariamam N.Kalaušiui negailėjo Viltės kaimynai.

„Iš karto sakiau, kad žmogus „psichas“, nesveikas ir viskas. Tiek konfliktų turėjau su juo. jis ant manęs pareiškimą parašęs. Kai ką pavogęs buvo, su žmona kalbėjom, ką bendra Viltė su tokiu žmogumi turi. Man tai buvo laiko klausimas“, - sakė Viltės kaimynas Andrius.

Tiesa, kitas „Lietuvos ryto“ televizijos kalbintas kaimynas Tomas tikino, kad jokių barnių tarp poros niekada nebuvo pastebėjęs.

„Su tuo vyriškiu teko matytis prekybos centre, šnektelėjom, priėjo asmuo, Viltė jo ir nepristatė, man nelabai ir buvo įdomu. Iki šiol atsimenu to žmogaus bandymą nevykusiai pajuokauti, kalėjimo lygio. Esą paėmus armatūros gabalą priplot lomenį“,- kalbėjo lrytas.lt žurnalistas Nerijus Povilaitis.

N.Kalaušis po nusikaltimo socialiniame tinkle „Facebook“ buvo pranešęs apie ketinimus nusižudyti, tačiau taip sumėtyti pėdų nepavyko, jis sulaikytas per pasalą išėjęs iš bičiulio buto. Anksčiau jis jau šešis kartus teistas, turi dukrą iš ankstesnės santuokos. Jo artimieji beveik neabejoja, kad žudyti jis galėjo ryžtis iš pavydo.

„Stulbina ir įtariamojo elgesys po sulaikymo. Atvestas į teismą jis prieš teisėją liejo ašaras ir dejavo, kad susigadino gyvenimą sau. O išeidamas kelis kartus paniekinamai spjovė į žurnalistus“,- „Lietuvos ryto“ reporterė Kristina Karlonė, kuriai teko ir dirbti kartu su Vilte ir ruošti reportažus apie jos nužudymą, neslepia išgąsčio.

„Kai jis išėjo pro duris jau lipant laiptais spjovė į žurnalistus, pradėjo muistytis. Labai keista, daug kartų yra tekę filmuoti suimamuosius, atstumą iki automobilio jie stengiasi kuo greičiau nueiti. Jie slepiasi, kad nepamatytų, o jis atsisuko ir taip demonstratyviai spjovė, keikėsi. Neįtikėtinas elgesys. Jei kiti slepia, tai jis parodė tikrąjį veidą, pirmą kartą toks neramumas apėmė. Mus ragina atsitraukti, sako, kad pavojinga. Niekad negalvojau, kad pavojinga, o jis kai ėmė muistytis, tai tikrai neramu, pareigūnai pasakė, kad jam net vežant antrankiai negali būti nuimti“, - pasakojo K.Karlonė.

N.Kalaušį teismas leido suimti trim mėnesiams, jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.