Prokuroras gali grįžti į akcijų rinką

Tarsi iš dangaus nukritusios bent mėnesio atostogos, kai gali nieko neveikti, o darbdavys moka visą suderėtą atlyginimą, daugeliui atrodo lyg nepasiekiama svajonė. O ką ir kalbėti apie tokį poilsį visą pusmetį.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

Jan 9, 2015, 7:20 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:43 PM

Būtent tiek laiko gaudamas algą galės nosį krapštyti generalinis prokuroras D.Valys, kurį prieš puspenktų metų Naujojoje Akmenėje atkapstė ir iš eilinio pėstininko pozicijų į karaliaus sostą iškėlė širdžių karalienė iš S.Daukanto aikštės.

D.Grybauskaitė už savo augintinį mūru stojo visuomet, kai tik prokuratūros vadovo veiklos metodais imdavo abejoti jo kolegos, žurnalistai ar politikai.

Pavadinęs prokuratūros reforma kvalifikuotų pareigūnų atleidimo vajų buvęs provincialas be skrupulų susodino į atsilaisvinusias kėdes tuos, kuriuos manė esant reikalinga. Greičiausiai ne savo valia – niekas neabejoja, kad kandidatūros buvo palaimintos aukštesnės generalinį prokurorą globojančios jėgos.

Bet šią savaitę prezidentė daug ką apstulbino pareiškusi, kad kruopštusis globotinis nepateisino jos vilčių, todėl birželį bus siūlomas naujas kandidatas. Vis dėlto tai galima suprasti kaip milžinišką apdovanojimą – pusmetį gerai apmokamų atostogų.

Turėdamas laisvo laiko D.Valys vėl galės sugrįžti prie savo pomėgių. Pavyzdžiui, prekybos akcijomis, kurią turėjo sustabdyti eidamas pareigas, nes kažkodėl vengė deklaruoti, kaip sekasi uždirbti biržoje.

Vilniaus birža, aišku, laukia sugrįžtančio prokuroro, nes investuotojų kasmet mažėja, todėl kiekvienas, net ir smulkesnis, yra vos ne aukso vertės.

Kita vertus, gal atsiras dar didesnis noras per likusį pusmetį prokuratūrą paversti jau tikru užsakymo stalu – pagal verslininkų įgeidžius vieniems nutraukti, o kitiems pradėti bylas. Dar neaišku, ar turint tokią reputaciją kada nors pavyks gauti gerai apmokamą darbą – o juk bankui dideles palūkanas už brangiai pirktą namą mokėti reikės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.