Paskelbtas konkursas į VMI viršininko postą

Finansų ministerijai pirmadienį

Neseniai teismo sprendimu į darbą sugrįžusi V.Vildžiūnaitė sakė, kad apie dalyvavimą konkurse kol kas negalvojo.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Neseniai teismo sprendimu į darbą sugrįžusi V.Vildžiūnaitė sakė, kad apie dalyvavimą konkurse kol kas negalvojo.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 12, 2015, 12:24 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:37 AM

Laikinai VMI vadovo pareigas einantis viršininko pavaduotojas D.Bradauskas BNS sakė, jog dar nėra apsisprendęs, ar dalyvaus konkurse.

„Reikalavimus aš visus tikrai atitinku, bet sprendimo kol kas nesu priėmęs. Dar pamąstysiu. Yra laiko ir tikrai nesu dar apsisprendęs“, - BNS kalbėjo D.Bradauskas.

Jis teigė, jog apsispręsti turėtų iki kitos savaitės pradžios.

Neseniai teismo sprendimu į darbą sugrįžusi V.Vildžiūnaitė BNS sakė, kad apie dalyvavimą konkurse kol kas negalvojo: „Šiuo metu nieko negaliu pasakyti. Apie tai tikrai negalvoju.“

V.Vildžiūnaitė pernai birželį buvo atleista iš VMI viršininko pavaduotojos pareigų už šiurkštų tarnybinį nusižengimą - esą dėl jos kaltės sustabdytas milijoninės vertės konkursas, tačiau teismas gruodį nusprendė, kad tam nebuvo teisinio pagrindo, todėl ji iš karto grįžo į buvusias pareigas.

Pretendentai turi turėti ne mažesnį nei trejų metų vadovavimo stažą, mokėti anglų kalbą bei išmanyti Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) teisę, reglamentuojančią mokesčius ir jų administravimą. Paraiškos priimamos iki sausio 21 dienos dienos.

Finansų ministras Rimantas Šadžius pernai nepratęsė nuo 2005 metų spalio dirbusio VMI viršininko Modesto Kaseliausko kadencijos - jis buvo atleistas liepos 1 dieną.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė priekaištavo ministrui dėl VMI darbo, nes prastai surenkami kai kurie mokesčiai, pirmiausia - pridėtinės vertės mokestis (PVM).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.