Kaip „Eurovizijos“ atranka tapo beveidžių atlikėjų festivaliu

Visiškai sutinku su Andriumi Mamontuvu. Perfrazavus jo komentarą, šis „Eurovizijos" konkursas tampa kažkokiu beveidžių atlikėjų festivaliu. Nors, žinoma, nieko asmeniškai prieš nė vieną jų neturiu, jie kaip kokie įkaitai blaškosi atrankos festivalio formate.

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Pogrebnojus

Jan 13, 2015, 3:18 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:27 AM

Šiandien kalbėsiu tik apie įvaizdį.

Prisiminkime senesnes euro vizijos atrankas.. Kiekvienas dainavo savo kūrybos daineles, rengėsi pas ką norėjo arba kaip norėjo. Bet tai ir buvo šio konkurso „razina“, ten kaip iš laiko mašinos galima buvo ištraukti grupę „Laiptai” ar kokį kitą unikumą.

Nebūtinai patį geriausią, bet kartais tokį pat įdomų ir keliantį šypseną kaip kokia ponia Rožytė, vaikštanti po Vilniaus Senamiestį. O štai dabar konkurse visiškai nebelieka jokio neprognozuojamo gaivalo. Kaip galima atrasti ką nors stulbinančio?

Tik įsivaizduokime - jeigu grupė „Sex pistols“ pirmojo pasirodymo metu būtų sušukuota šių stilistų - kas būtų išėję? Geriausiu atveju – jie dirbtų prie prekystalio McLaren-Westwood pankiškų drabužių parduotuvėje.

Juk visiems turėtų būti aišku, kad tik per didelę audrą galima sužvejoti didžiausius ir gražiausius gintarus. O dabar kas per vėjai pas mus atrankoje siaučia? Skersvėjai kažkokie nuo upelio su 22 užtvankomis.

Gal konkurso organizatoriams atrodo gražiai: viskas aiškiai sureguliuota., nėra didelių klaidų... Tiesa, to nepasakyčiau apie pastarąjį Mios kostiumą – su juo sėdint dainuoti negalima! Ar nematote? Atlikėjos puikios kojos atrodo bent 50 proc. trumpesnės - kaip iš kokio kubistinio paveikslo.

Šis konkursas - ne vien tik daina ar geras balsas bet ir 50 proc. įvaizdis, pasirodymo koncepcija. Todėl aš nepasitikiu jokiais bevardžiais stilistais (įvaizdžio kūrėjais), besiviliančiais atvesti mus visus į šviesų „Eurovizijos" rytojų.

Mes turime daugybę puikių dizainerių (Sandra, Juozas, Seržas, Vida, Ramunė, Julija – unikalūs mano kartos dizaineriai), bet yra ir daug jaunų kūrėjų. Kodėl neduoti jiems šanso? Jie bent tikrai atsakytų už dainininko įvaizdį savo reputacija ir pasistengtų sukurti atlikėjui įsimintiną sceninį kostiumą, o žiūrovams – šventę akims

O pabaigai, mano įsitikinimu, ir čia jokia ne paslaptis.

Visi geriausi Lietuvos atlikėjai, kompozitoriai, stilistai ir dizaineriai yra labai, labai gerai visiems žinomi. Konkurso atrankos organizatorių šventa pareiga – suteikti jiems galimybę rungtis vienodame lygyje ir vienodomis sąlygomis ir su savęs vertais varžovais.

Nereikia pagaliau reikalauti, kad Brazilijos (A.Mamontovo) rinktinė rungtųsi atrankoje su Nemenčines dešiniojo Neries kranto komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.