Prašys teismo laikinai sustabdyti „Ren TV Baltic“ retransliavimą

Lietuvos radijo ir televizijos komisija, neeiliniame posėdyje patikslinusi sausio 7-ąją priimtą sprendimą dėl laikino televizijos programos „Ren TV Baltic“ dalių retransliavimo sustabdymo, dar kartą kreipsis į teismą.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2015, 10:11 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:21 AM

Sausio 9 d. Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) prašymą sankcionuoti sprendimą, kuriuo Lietuvos televizijos programų retransliuotojai įpareigoti laikinai sustabdyti televizijos programų iš ne Europos Sąjungos valstybių narių, Europos ekonominės erdvės valstybių ir kitų Europos Tarybos konvenciją dėl televizijos be sienų ratifikavusių Europos valstybių, sudarančių televizijos programą „Ren TV Baltic“, retransliavimą Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Komisija, prašydama teismo sankcionuoti 2015-01-07 sprendimą, paaiškino, kad sprendimą priėmė įvertinusi „Ren TV Baltic“ 2014-01-19 parodytą programą „Paklydimo teritorija“, kurioje buvo tendencingai ir šališkai skleidžiama informacija apie pastarojo meto įvykius Ukrainoje, kurstomas karas ir neapykanta ukrainiečiams ir teisėtai Ukrainos valdžiai, Ukrainos suverenumą ir vientisumą remiančioms ES ir NATO valstybėms. Komisijos teigimu, paskelbta informacija pažeidžia Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo nuostatas ir yra draudžiama skelbti visuomenės informavimo priemonėse.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, įvertinęs Lietuvos radijo ir televizijos komisijos 2015-01-07 sprendimo turinį bei laidos „Paklydimo teritorija“ vaizdo įrašą, priėjo išvadą, kad Komisija nenurodė jokių faktinių aplinkybių ir jų teisinio įvertinimo, todėl neturi teisinio pagrindo tenkinti Komisijos prašymą ir sankcionuoti 2015-01-07 sprendimą.

Teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Sigitos Jacinevičienės-Baltaduonės teigimu, nei sprendime, nei prašyme teismui nenurodyta, kokie konkretūs televizijos programoje „Paklydimo teritorija“ nurodyti teiginiai (informacija) leido Komisijai padaryti išvadą dėl atitinkamų įstatymo pažeidimų, t. y. nėra įvardyta, kokia konkrečiai paskelbta informacija (nurodant citatas) yra vertinama kaip tendencinga ir šališka, kokie konkretūs pastarojo meto įvykiai yra minimi, kokia informacija, paskleista programos siužetuose, laikytina faktais, kokia informacija kursto karą, o kokia – neapykantą. Sprendime, kurį Komisija prašo sankcionuoti, nurodyta tik Komisijos priimto sprendimo rezoliucinė dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.