Teismas leido sustabdyti „Ren TV Baltic“ laidų retransliacijas

Bendrovė „Viasat“ paklus teismo

Teismas leido sustabdyti televizijos „Ren TV Baltic“ retransliacijas Lietuvoje trims mėnesiams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Teismas leido sustabdyti televizijos „Ren TV Baltic“ retransliacijas Lietuvoje trims mėnesiams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 15, 2015, 4:05 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:56 PM

„Tokį sprendimą bendrovė priėmė, atsižvelgdama į Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) patvirtinimą, kad LRTK dėl šio kanalo transliacijų sustabdymo pradės dialogą su Europos Komisija (EK) ir „Ofcom“ - reguliuojančiąja institucija Jungtinėje Karalystėje, kurioje minėtas kanalas yra registruotas“, - BNS sakė Gediminas Galkauskas.

Jis informavo, kad LRTK sprendimą „Viasat“ taip pat aptars su EK ir „Ofcom“ bei lauks šių institucijų nuomonės.

„Bendrovė vertina, kad priimdama šį sprendimą LRTK rėmėsi nepriklausomų ekspertų bei Žurnalistų etikos inspektoriaus išvadomis dėl kanalo transliuojamo turinio“, - nurodė „Viasat“ atstovas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį leido sustabdyti televizijos „Ren TV Baltic“ retransliacijas Lietuvoje trims mėnesiams, įvertinęs papildomai pateiktus LRTK argumentus dėl neapykantos ir karo kurstymo lapkritį rodytoje televizijos laidoje „Paklydimo teritorija“.

LRTK ne kartą buvo nurodžiusi stabdyti kelių rusiškų televizijų retransliacijas dėl pažeidimų, šiems nurodymams iki šiol paklusdavo visi Lietuvoje veiklą vykdantys retransliuotojai, išskyrus „Viasat“. Bendrovės atstovai gruodį pareiškė, jog nuo šiol sprendimus vykdys, jei LRTK apie juos informuos Europos Komisiją.

Šiuo metu Seime svarstomos Prezidentės pateiktos pataisos, siūlančios griežtinti ir išplėsti atsakomybę už nesantaikos ar karo kurstymą bei kitus pažeidimus numatant iki 100 tūkst. eurų ar 3 proc. metinių pajamų siekiančias baudas. Baudžiami galėtų būti ne tik transliuotojai, bet ir retransliuotojai. Pataisas papildantį panašų projektą gruodį parengė ir Kultūros ministerijos darbo grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.