A. Mazuronis palieka partiją „Tvarka ir teisingumas“

Pirmadienį Seimo narys Andrius Mazuronis pareiškė, kad traukiasi iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) ir TT frakcijos Seime.

A.Mazuronis palieka partiją „Tvarka ir teisingumas“.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Mazuronis palieka partiją „Tvarka ir teisingumas“.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-19 09:12, atnaujinta 2018-01-15 16:26

Įteikęs pareiškimą TT Vilniaus Naujamiesčio skyriaus pirmininkui Anatolijui Larionovui ir Seimo TT frakcijos seniūnui Petrui Gražuliui parlamentaras sako negalįs pritarti TT vadovybės pastaruoju metu vykdomai politikai.

A. Mazuronis teigia, kad šioje partijoje pasigedo laisvo dialogo, konstruktyvių diskusijų ir naujo požiūrio į valstybės, kaip vakarietiškos ir modernios šalies, ateitį. Bet jis viliasi, kad naujoji partijos vadovybė, įgyvendindama savo partinę programą ir rinkėjams duotus pažadus, įsiklausys ir į kitų nuomones.

„Požiūris į strategines vystymosi kryptis tiek mano, tiek partijos vadovybės visą laiką skyrėsi. Pastaruoju metu labai jautėsi šios takoskyros paaštrėjimas.

Mano ir partijos pirmininko Rolando Pakso nuomonių skirtumas ir požiūris į svarbius valstybei klausimus yra akivaizdus. Tiek euro įvedimo klausimu, tiek Lietuvos narystės Europos sąjungoje klausimu, tiek skalūnų dujų klausimu, tiek ir klausimu dėl įvykių Ukrainoje, kaip ir daugeliu kitų mano ir partijos vadovybės nuomonės kardinaliai skirtingos.

Tiesą pasakius, nebeturiu vilties, kad galėčiau kada nors įtikinti partijos vadovybę, kad jų požiūris į valstybės vystymąsi yra žalingas Lietuvai", - sako politikas.

Politikas nemato prasmės tęsti viešus debatus. Jis mano, kad priėmė logiškiausią sprendimą, kokį galėjo padaryti šiai dienai: „Skaudančia širdimi ir su liūdesiu turiu daryti sprendimus, kurie nėra malonūs. Žinoma, buvo labai sunku apsispręsti".

Kol kas jis neatskleidžia ateities planų - kurią partiją pasirinks ir apskritai ar liks politikoje. A.Mazuronis teigia, kad toliau svarstys dvi galimybes: ar likti politikoje, ar tiesiog pasitraukti iš jos. Ką daryti toliau, vyras nuspręs aprimus aistroms ir emocijoms. Šiuo metu jam tai ne pats svarbiausias klausimas.

Paseks sūnaus pavyzdžiu?

„Tvarkietis“ europarlamentaras Valentinas Mazuronis kol kas nežada pasekti sūnaus A. Mazuronio pėdomis ir iš partijos nesitraukia. Jis sako, kad sūnaus sprendimas - „argumentas pamąstymui“. A.Mazuronio apsisprendimą pasitraukti politikas vertina teigiamai, nes jis yra motyvuotas ir pasvertas.

Pasak jo, jaunimas greičiau priima sprendimus. Dėl panašių dalykų europarlamentaras taip pat turi abejonių, ir ne kartą viešai tai išsakė. Tačiau jis buvo vienintelis partijos pirmininkas be R.Pakso, jis buvo šios partijos kūrėjas.

„Andrius yra pakankamai subrendęs politikas. Motyvai, kuriuos jis išdėstė, man yra suprantami, manau, kad jis turėjo teisę taip nuspręsti, ir jį suprantu. Jo argumentai rimti“, - sakė V.Mazuronis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.