Su banditais siejami asmenys nebeturi leidimo gyventi Lietuvoje

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pirmadienį pranešė, kad dienraštyje „Lietuvos

S.Skvernelis pranešė, kad „Lietuvos ryte“ minimi Rusijos piliečiai, siejami su nusikalstamu pasauliu, neturi leidimo gyventi Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Skvernelis pranešė, kad „Lietuvos ryte“ minimi Rusijos piliečiai, siejami su nusikalstamu pasauliu, neturi leidimo gyventi Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 19, 2015, 2:02 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:21 PM

„Nė vienas iš žiniasklaidos priemonėje minimų keturių asmenų neturi šiuo metu leidimo gyventi Lietuvos Respublikoje“, - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė S.Skvernelis.

„Lietuvos rytas“ šeštadienį pranešė, kad Migracijos departamentas priėmė sprendimą išduoti leidimą nuolat gyventi mūsų šalyje Rusijos piliečiams Achmedui Jevlojevui ir Olegui Šamaninui, kurie abu turi aukščiausią Rusijos nusikaltėlių pasaulio rangą – yra vadinamieji „įteisinti vagys“ (rusiškai – „vor v zakone“).

Dienraštyje rašyta, kad dar anksčiau leidimas nuolat gyventi Lietuvoje buvo suteiktas kitiems dviem įteisintiems vagims – Merabui Džangveladzei ir Giviui Gordeladzei.

Anot S.Skvernelio, Migracijos departamentas pernai lapkričio 12 dieną buvo priėmęs sprendimus išduoti leidimus laikinai gyventi Lietuvoje A.Jevlojevui ir O.Šamaninui, tačiau šie sprendimai nebuvo įgyvendinti dėl papildomos informacijos, kuria Migracijos departamentas nedisponavo.

„Jie (Migracijos departamento pareigūnai) elgėsi taip pagal tą informaciją, kurią turėjo ir kuria galėjo disponuoti“, - sakė S.Skvernelis.

Jis taip pat pabrėžė, kad leidimų laikinai gyventi Lietuvoje išdavimas nėra vidaus reikalų ministro funkcija.

„Įteisintus vagis“, kuriems žiniasklaida priskiria ir keturis minėtus asmenis, S.Skvernelis apibūdina kaip iš sovietmečio likusią tam tikrą kriminalinio pasaulio autoritetų kastą - kriminalinio pasaulio subkultūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.