Prašo nušalinti VRK pirmininką Z. Vaigauską dėl galimo šališkumo

Penktadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Tvarkos ir teisingumo partijų Druskininkuose atstovai kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl komisijos pirmininko Zenono Vaigausko nušalinimo už galimą šališkumą.

Z.Vaigauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Z.Vaigauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 23, 2015, 3:20 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:41 AM

Pernai gruodžio 1 d. VRK buvo pateiktas skundas „Dėl politinei reklamai keliamų reikalavimų pažeidimo ir užslėptos politinės agitacijos“. Skunde buvo pateikti įrodymai apie vietos savivaldos rinkimuose dalyvaujančio kandidato į Druskininkų savivaldybės merus Ričardo Malinausko ir kitų Lietuvos socialdemokratų partijos narių, kandidatų į šios savivaldybės tarybą, paslėptą politinę reklamą leidinyje „Mano Druskininkai“.

„Šiandien skundas nėra išnagrinėtas, VRK posėdis dėl skundo nagrinėjimo nėra paskirtas. Teikiame prašymą dėl VRK pirmininko nušalinimo nagrinėjant mūsų pateiktą skundą ir skundo nagrinėjimo posėdyje inicijavimo“, – teigiama kreipimesi.

Jame pažymima, kad VRK pirmininkas iki šiol ne tik kad nepaskyrė skundo nagrinėjimo datos, bet pernai gruodžio 18 d. sušaukė aptarimą dėl pateikto skundo, nors nei VRK įstatyme, nei VRK reglamente nėra nurodyta tokia skundo nagrinėjimo forma ar tvarka. Taip pat teigiama, kad pažeidžiant įstatyme įtvirtintą viešumo principą, nenurodant jokių argumentų, į skundo aptarimą nebuvo įleista žurnalistė Vilma Danauskienė.

Kreipimesi ne tik prašoma nušalinti Z. Vaigauską nuo šio skundo nagrinėjimo dėl jo galimo šališkumo šiuo klausimu, bet taip pat prašoma pasinaudoti VRK numatyta teise ir inicijuoti posėdį, kuriame skundas „Dėl politinei reklamai keliamų reikalavimų pažeidimo ir užslėptos politinės agitacijos“ būtų išnagrinėtas iš esmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.