S. Brundza siūlo leisti Seimo nariams laikinai atsisakyti algos

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“

S.Brundza sako, kad tokia pataisa leistų atsisakyti atlyginimo išvykus į asmeninę kelionę, taip pat – jei Seimo narys norėtų susimažinti algą, nes ji jam atrodanti per didelė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Brundza sako, kad tokia pataisa leistų atsisakyti atlyginimo išvykus į asmeninę kelionę, taip pat – jei Seimo narys norėtų susimažinti algą, nes ji jam atrodanti per didelė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 26, 2015, 3:30 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:10 AM

Jo registruota Seimo statuto pataisa numato, kad parlamentaras galėtų kreiptis į Seimo valdybą su prašymu nemokėti (sumažinti) atlyginimo už tam tikrą laikotarpį.

S.Brundza sako, kad tokia pataisa leistų atsisakyti atlyginimo išvykus į asmeninę kelionę, taip pat – jei Seimo narys norėtų susimažinti algą, nes ji jam atrodanti per didelė.

Seimo narys pasakojo pateikęs prašymą valdybai, kad jam per asmeninę išvyką ne sesijos metu nemokėtų atlyginimo, bet susidūrė su situacija, kad teisiškai tokios galimybės nėra.

„Man teko išvykti grynai asmeniniais reikalais į kelionę. Jei tai mano asmeniniai reikalai, kodėl rinkėjai turi mokėti man atlyginimą? Sesija, ne sesija, darbas yra darbas“, – BNS sakė S.Brundza.

Klausiamas, ar tuomet nekiltų piktnaudžiavimų, Seimo nariams tokių nemokamų atostogų išėjus visam laikotarpiui tarp Seimo sesijų, S.Brundza retoriškai klausė, kam tuomet iš viso eiti į Seimo narius.

„Pagaliau, galima nustatyti tam tikrus saugiklius“, – sakė parlamentaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.