Prezidentė: „Ir politikai dalyvavo Švėkšnos baliuose su ikrais“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Švėkšnos specialioji ugdymo mokykla negali egzistuoti dabartinėmis sąlygomis, ir jos ateitį siūlo spręsti radikaliomis priemonėmis.

D.Grybauskaitė griežtai pasisakė apie Švėkšną.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Grybauskaitė griežtai pasisakė apie Švėkšną.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 29, 2015, 4:10 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:38 PM

Apsilankiusi Vilniaus vaiko raidos centre D.Grybauskaitė patikino ketinanti lankytis tokiuose centruose kaip pastaruoju metu minima Švėkšnos specialioji ugdymo mokykla.

„Pasižiūrėsiu konkrečiai, nes vien tiktai teorinės diskusijos nepakankamos, horizontaliai taip pat tų dalykų negali išspręsti, kartais kiekvienas taškas, ligoninė, centras turi labai savo specifinę situaciją, kaip ir Švėkšna“, – sakė prezidentė.

Anot šalies vadovės, tik tuomet, kai šia ugdymo įstaiga pradėjo domėtis ji pati, mokykloje pajudėjo reikalai, iš jos paimti nuskriausti vaikai ir jie šiuo metu yra saugūs. Prezidentė tokiuose centruose siūlė sekti tarptautine praktika, pagal kurią neturi būti didelės koncentracijos vaikų, ypač probleminiuose centruose. Įprastai centruose būna iki 10 vaikų, tad Lietuva taip pat turi siekti šios kokybės.

„Švėkšna – labai konkretus atvejis, kai reikia šitą įstaigą, tiesiog vaikus iš ten išskaidyti, ir tokia įstaiga negali egzistuoti Lietuvoje tokiomis sąlygomis ir tokiomis paslaugomis, ir tokiu menku vaikų saugumu, kokį matėme Švėkšnoje. Tuo labiau kad ten tikrai yra ir daugiau įvairių interesų. Yra duomenų, kad ir politikai dalyvavo baliuose su ikrais ir su tos mokyklos vadovybe. Taigi ten išties negražių dalykų buvo jau seniai, jie buvo dangstomi, slapstomi ir gerai, kad pagaliau, bet, aišku, labai negražiai iškilo, ir tikrai šitą konkrečią situaciją reikia spręsti labai radikaliai“, – tikino prezidentė D.Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.