V. Matijošaičio politinė reklama – šalia velionės atvaizdo

Kauniečius apstulbino ant Saulėtekio prekybos centro pakabinta kandidato į Kauno merus Visvaldo Matijošaičio ir jo komandos politinė reklama. Šalia verslininko, Kauno miesto tarybos nario agitacinio plakato – ir 2013 metais tragiškai žuvusios jo žmonos, Irenos Matijošaitienės labdaros fondo stendas, su I.Matijošaitienės nuotrauka.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2015, 5:06 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 1:55 PM

„Tai labai nedora, veržtis į valdžią, naudojantis kauniečių meile I.Matijošaitienei. Nesuprantu, kaip galima išnaudoti mirusį žmogų, nors ir artimą, tokiems tikslams“, – sakė iš prekybos centro išėjusi kaunietė Vanda Bieliauskienė.

Žurnalistams V.Matijošaitis paaiškino, jog ant pastato, priklausančio „Vičiūnams“, I.Matijošaitienės fondo, skatinančio organų donorystę, kabo jau pusantrų metų ir su jo rinkimine agitacija tai nesusiję.

„O ką, geriau būtų, jei reklamuočiausi šalia koldūnų?“, – žurnalisto pašaipiai klausė V.Matijošaitis.

Verslininkas tvirtino, jog jo velionės žmonos vaizdas pasirodo ir socialinės reklamos klipuose, kuriais skatinama organų donorystė.

„Nejaugi ir klipus turėčiau pašalinti vien dėl to, kad dalyvauju rinkimuose?“ – retoriškai klausė V.Matijošaitis.

Pakabinęs savo politinę reklamą šalia stendo, ant kurio yra jo mirusios žmonos nuotrauka, verslininkas nemano, kad nusižengė moralei.

Tačiau viešųjų ryšių specialistai mano, jog spekuliacijos jausmais nėra pati geriausia politinės agitacijos forma, ypač jei paliečiama prieštaringai vertinama ir jautri tema.

„Kaip pateikti savo agitacinę informaciją, aišku, yra paties V.Matijošaičio pasirinkimas. Bet vargu ar korektiška politinę reklamą sieti su tema, nesusijusia su jo darbu Kauno miesto taryboje. Ir dar, kai naudojamasi mirusio žinomo, artimo žmogaus įvaizdžiu, galima sukelti labai prieštaringus jausmus ir požiūrius“, – svarstė viešųjų ryšių specialistas Kristinas Taukačikas.

Jo nuomone, aitrindami rinkėjų jausmus, politikai rizikuoja būti nesuprasti.

I.Matijošaitienė mirė 2013 metų kovą, savo namuose nukritusi nuo laiptų. Ji buvo Kauno miesto tarybos narė, mėgstama kauniečių dėl atviro būdo, labdaringos veiklos.

Prieštaringų kauniečių vertinimų sulaukė ir liberalų kandidato Rimanto Mikaičio rinkiminė reklama ties Parodos gatvės įkalne. Ant plakato parašyta: „Aplenksim Vilnių ir viskas bus geria!“.

Kauniečiams tai primena nuvalkiotą sovietinių laikų šūkį „Dagonim i peregonim Ameriku“ („Pavysime ir aplenksime Ameriką“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.