J.Varkalai atšaukus parašą, neeilinės Seimo sesijos nebus

„Nenoriu būti spektaklio dalyvis“, – akcentavo jis.

Jonas Varkala atšaukė savo parašą dėl neeilinės sesijos surengimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Jonas Varkala atšaukė savo parašą dėl neeilinės sesijos surengimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2015, 10:27 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:09 AM

„Neeilinei sesijai sušaukti neužtenka parašų, yra vienas parašas atšauktas, todėl šitas klausimas nuimtas. (...) Dabar nepakanka parašų, ir mes nešauksime sesijos“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ji.

Pagal Seimo statutą, inicijuoti neeilinę sesiją gali ne mažiau kaip trečdalis parlamentarų, tai yra ne mažiau kaip 47 Seimo nariai. Būtent tiek jų pasirašė opozicijos siūlymą vasario 10-12 dienos surengti neeilinę sesiją.

Anot Seimo vadovės, abejonių kelia ir parašų rinkimo dėl sesijos sušaukimo aplinkybės.

„Gavau skambutį iš Seimo nario, kuris informavo, kaip yra renkami parašai. Kad parašai renkami ant balto lapo, motyvuojant dėl galimo nepaprastosios padėties sušaukimo, kad galbūt nespės padaryti kokiu nors ypatingu atveju, ir aš supratau, kad tie parašai renkami nevisiškai skaidriai. Todėl tą pasakiau viešai, kad turės būti aiškinamasi, jeigu tas nutarimas bus registruojamas su pakankamu parašų skaičiumi“, – tvirtino L.Graužinienė.

Antradienį „Lietuvos ryto" televizijai ji pareiškė girdėjusi, kad renkant parašus dėl neeilinės sesijos parlamentarai buvo gąsdinami galimu karu, bet pridūrė nežinanti, ar tai yra tiesa. Opozicijos atstovais šiuos teiginius pavadino kliedesiais.

J.Varkala ketvirtadienį BNS tvirtino parašą atsiėmęs, nes teigia neprisimenantis, kad būtų pasirašęs dėl neeilinės sesijos surengimo.

„Aš nustebau, kad tas mano parašas ten yra. (...) Aš abejoju to parašo tikrumu, tačiau kelti šį klausimą (dėl parašo tikrumo – BNS) sudėtinga, todėl jį tiesiog atsiėmiau“, – sakė parlamentaras.

Jis teigė, kad gruodžio 23 dieną pasibaigus Seimo rudens sesijai nėra pasirašęs jokio dokumento Seime.

J.Varkala taip pat sakė, kad opozicijos neeilinėje sesijoje siūlomi svarstyti klausimai nėra „valstybės reikalų sprendimas, o viešieji ryšiai“.

„Nenoriu būti spektaklio dalyvis“, – akcentavo jis.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma trečiadienį viešai pranešė apie bandymus sužlugdyti neeilinę sesiją. Jis BNS sakė gavęs žinių, kad atšaukti savo parašus įkalbinėjami atstovai iš Mišrios Seimo narių grupės. Tai esą darė Seimo pirmininkės sekretoriato darbuotojai.

Konservatoriai ir liberalai neeilinę Seimo sesiją siūlė surengti vasario 10-12 dienomis. Į jos darbotvarkę norėta įtraukti siūlymą Antikorupcijos komisijai pavesti atlikti parlamentinį tyrimą dėl Darbo partijos rinkimų finansavimo bei kitus klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?