Emigrantų partija nedalyvaus savivaldos rinkimuose

2012 m. partija turėjo 2300 narių.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas sakė, kad partijos primininkas bandė nuslėpti teistumą.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas sakė, kad partijos primininkas bandė nuslėpti teistumą.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-02-11 16:18, atnaujinta 2018-01-13 11:48

Kaip Eltai sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, partija traukiasi iš rinkimų, nes jos pirmininkas Juozas Murauskas nuslėpė teistumą, o vėliau pralaimėjo bylą prieš VRK Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme.

„Pirmininkas bandė nuslėpti teistumą, pralaimėjo bylą Vyriausiajame administraciniame teisme. Teismas pasakė tą patį, ką ir mes, jog nereikia slėpti nuo rinkėjų savo teistumų. Tai jisai tada atšaukė visos tos partijos narių dalyvavimą rinkimuose“, – Eltai sakė Z. Vaigauskas.

Partijos pirmininko J. Murausko teigimu, nors partija savivaldos rinkimuose nedalyvauja, savo veiklos nenutraukia. Anot jo, sprendimą nedalyvauti savivaldos rinkimuose priėmė visi partijos nariai.

„Taikomi dvigubai standartai. Čia sovietų laikais dar buvo kyšių provokacija ir man pritaikė, nes neparašiau: „Taip, teistas gyvenime buvau 1987 m.“. Savivaldybių rinkimuose 2011 m. nerašiau, dabar reikalavo, kad reikia rašyti (jog teistas, – ELTA), kai į merus reikia eiti, tai jau neleidžia VRK. Darėme susirinkimą, aptarėme, kandidatai irgi atsisakė“, – sakė Emigrantų partijos vadovas.

Emigrantų partija, rinkimuose turėjusi 4-ąjį numerį, savo kandidatų sąrašą buvo iškėlusi tik Kaune. Z. Vaigausko teigimu, greičiausiai VRK pritars partijos nedalyvavimui rinkimuose – dokumentus, atšaukiančius dalyvavimą rinkimuose, galima pateikti iki rinkimų likus 25 dienoms.

Emigrantų partija, siekianti ginti naujosios išeivijos interesus, pirmiausia reikalaujant dvigubos pilietybės bei internetinio balsavimo įteisinimo, buvo įkurta ir užregistruota 2012 m.

Partijos pirmininkas J. Murauskas įkūrimo metu dirbo Kauno savivaldybėje vairuotoju.

2012 m. partija turėjo 2300 narių.

Pirmą kartą šalies istorijoje tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną kartu su savivaldybių tarybų rinkimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.