Prieš L. Stankūnaitės dukters gimtadienį – nuožmi Kedžių kova

Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu įtariami Kedžiai ir toliau atakuoja Vilniaus Vaiko teisių apsaugos skyrių prašymais leisti jiems pasimatyti su 2012 metų gegužės 17 dieną iš jų namų išvaduota anūke.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 11, 2015, 4:52 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:48 AM

Paskutinė jų užgaida – leisti jiems mergaitę pasveikinti su gimtadieniu.

Vasario 19 dieną L.Stankūnaitės dukrai sueis jau vienuolika metų.

Tiesa, šį prašymą nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės ir dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio tėvai Vaiko teisių apsaugos skyriui perdavė ne tiesiogiai, o per pačių sukurtos partijos „Drąsos kelias“ pirmininką Joną Varkalą.

Bet ir naujai iškepto politiko spaudimas vaiko teisių apsaugos specialistų nepaveikė.

Skyriaus vedėja Lina Juškevičienė Seimo nariui atsiuntė raštą, kuriame priminė ne tik galiojančius Lietuvoje įstatymus, bet ir mūsų šalies Konstituciją.

J.Varkalai buvo paaiškinta, kad nepilnamečių vaikų teisių įgyvendinimą užtikrina tėvai, šiuo atveju – jos įstatyminė atstovė L.Stankūnaitė. Ir tik ji gali nuspręsti, kokią informaciją visuomenei teikia apie savo vaiką ir su kuo dukra gali ar negali matytis.

„Lietuvos Respublikos Konstitucijos 22 straipsnis nustato, kad žmogaus privatus gyvenimas yra neliečiamas. Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijoje įtvirtinta nuostata, kad nei vienas vaikas neturi patirti savavališko ir neteisėti kišimosi į jo asmeninį, šeimyninį gyvenimą“, – parlamentarui atsiųstame laiške rašo L.Juškevičienė ir pabrėžia, kad jis mergaitei yra svetimas žmogus, todėl jam negali būti teikiama jokia informacija apie nepilnamečio vaiko privataus gyvenimo aplinkybes.

Portalo lrytas.lt žiniomis, dukters susitikimams su Laimute ir Vytautu Kedžiais prieštarauja ir ilgą laiką Kedžių ir jų aplinkos panieką kentusi L.Stankūnaitė.

Anot jos, su mergaite seneliai galės pasimatyti tik po visų teismų, jei ši pati pageidaus juos matyti, bet tik tuo atveju, jei Kedžiai bus išteisinti dėl jos dukters tvirkinimo.

Abu Kedžiai jau yra išklausę po du nuosprendžius – L.Kedienė buvo pripažinta kalta dėl nepagarbos teismui ir trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, o V.Kedys – dėl melagingų parodymų davimo bei trukdymo antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo sprendimą.

Trečiasis ikiteisminis tyrimas Kedžių atžvilgiu buvo pradėtas grąžinus mergaitę jos mamai.

Apklausose vaikas papasakojo, kaip anūkę mylinčius visuomenės akyse vaidinę seneliai iš tiesų su ja elgdavosi tik uždarius namų duris.

Mažametė buvo mokama pasakoti apie tai, ką esą su ja darė pedofilai, o kai vaikas nepaklusdavo Kedžių ir jų artimųjų nurodymams, jai būdavo grasinama. Kad Kedžiai anūkei nuolat į galvą kalė siaubingiausius dalykus patvirtina ir jų namuose įrengtos slaptos pasiklausymo įrangos įrašai.

Viena jų užfiksuota, kaip gimė skandalingieji mergaitės piešiniai, kuriuose pavaizduoti žmonės su beveik žemę siekiančiais lytiniais organais.

Piešti šį „meną“ mergaitei liepė V.Kedys. Ir ne tik liepė, bet ir nurodinėjo, kokio dydžio turėjo būti „sysalai“.

V.Kedžiui priskiriama ir garsioji esą mergaitės pasakyta frazė: „Kai kišo „sysalą“ man skaudėjo ir aš kosėjau“.

Perklausius įrašus, paaiškėjo, kad būtent taip kalbėti pašaliniams žmonėms ją mokė „mylintis“ senelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.