Teismas draudžia D. Štraupaitei grįžti į Visagino valdžią

Dalia Štraupaitė į Visagino

STT įtaria, kad kad D. Štraupaitė reikalavo kyšių iš kai kurių bendrovių, dalyvavusių Visagino savivaldybės organizuotuose statybos ir remonto darbų konkursuose, vadovų.<br>D.Umbraso nuotr.
STT įtaria, kad kad D. Štraupaitė reikalavo kyšių iš kai kurių bendrovių, dalyvavusių Visagino savivaldybės organizuotuose statybos ir remonto darbų konkursuose, vadovų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2015, 10:11 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:00 PM

Apygardos teismas, išnagrinėjęs įtariamosios gynėjo skundą dėl Panevėžio miesto apylinkės teismo sausio 13 dieną priimtos nutarties, kuria pratęstas korupcija įtariamos politikės nušalinimas nuo pareigų, pritarė pirmos instancijos teismo motyvams dėl nušalinimo.

Merę nušalinus nuo pareigų, savivaldybei vadovauja jos pavaduotoja Elena Čekienė.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) teigimu, ikiteisminio tyrimo byloje surinkta pakankamai faktinių duomenų, leidžiančių įtarti, kad D. Štraupaitė reikalavo kyšių iš kai kurių bendrovių, dalyvavusių Visagino savivaldybės organizuotuose statybos ir remonto darbų konkursuose, vadovų.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad verslininkai esą davė didelės vertės kyšių už tai, kad merė, pasinaudodama tarnybine padėtimi ir įtaka Visagino savivaldybės darbuotojams, organizuojantiems ir vykdantiems viešuosius pirkimus, sudarytų palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus bei tarpininkautų dėl atliktų darbų priėmimo. Per ikiteisminį tyrimą gautais duomenimis, kyšių perduota už daugiau kaip 32,5 tūkst. litų (9,4 tūkst. eurų).

Pati Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams) priklausanti D.Štraupaitė teigia, kad įtarimai jai pateikti siekiant susidoroti prieš savivaldos rinkimus. Jos narystė partijoje yra sustabdyta, tačiau Laisvės sąjunga kelia jos kandidatūrą į mero postą kovo 1-ąją vykstančiuose tiesioginiuose mero rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.