Jonui Radzevičiui bausmė lieka nepakeista

Nei prokuroras, nei nuteistasis buvęs televizijos laidų vedėjas Jonas Radzevičius, mirtinai

Žemesnės instancijos teismo nuosprendžiu ir paskirta bausme patenkintas ir pats J. Radzevičius<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Žemesnės instancijos teismo nuosprendžiu ir paskirta bausme patenkintas ir pats J. Radzevičius<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 20, 2015, 3:11 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 3:43 AM

Kad baudžiamojoje byloje kaltinimą palaikęs prokuroras Sigitas Jankauskas sutinka su Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu ir jo motyvais dėl bausmės J. Radzevičiui bei jo neapskundė Eltai penktadienį patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

„Nebuvo apskųstas ir neketina skųsti, ir terminas jau suėjo“, – sakė E. Martinonienė.

Žemesnės instancijos teismo nuosprendžiu ir paskirta bausme patenkintas ir pats J. Radzevičius, Eltai patvirtino ir jo gynėjas advokatas Arūnas Paukštė.

Sausio 30 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas buvusiam televizijos laidų vedėjui J. Radzevičiui skyrė 3 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę ją atidedant 3 metams. Trejus metus jam uždrausta vairuoti automobilį.

Vyrui taip pat trejus metus uždrausta nuo 12 val. nakties iki 6 val. ryto išeiti iš namų, kad nekiltų pavojus vartoti alkoholį ir kitas psichotropines medžiagas. Jam nurodyta sumokėti 15 MGL dydžio įmoką į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą. Vyriškis taip pat be pataisos inspekcijos leidimo negalės išvykti iš gyvenamosios vietos.

Panašios bausmės J. Radzevičiui prašė ir valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras S. Jankauskas. Su švelnia bausme sutiko ir žuvusiojo artimieji, nelinkę skųsti teismo nuosprendžio.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad J. Radzevičius anksčiau nebuvo baustas, nors turėjo administracinės teisės pažeidimą dėl Kelių eismo taisyklių, nėra įskaitose, turi penkis nepilnamečius vaikus, iš kurių 4 mažamečiai, nuoširdžiai gailisi, bendrauja su nukentėjusiaisiais, jiems padėjo, yra gerai apibūdinamas, dalyvauja labdaringoje bei visuomeninėje veikloje. Tačiau tuomet teismas pažymėjo, kad vyras nuo bausmės negali būti atleistas. Teismas J. Radzevičiui skyrė 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, tačiau, atsižvelgęs į anksčiau minėtus argumentus, bausmę sušvelnino.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų galėjo būti apskųstas apeliacinės instancijos teismui.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos ikiteisminio tyrimo skyriaus policijos pareigūnai nustatė, kad J. Radzevičius, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, nesulėtino greičio ir nesustojo prieš ją. Įvažiavęs į pėsčiųjų perėją, partrenkė ir sužalojo į ją žengusį vyriškį, kuris nuo eismo įvykio metu patirtų kūno sužalojimų mirė ligoninėje. J. Radzevičiui buvo nustatytas 2,53 promilės girtumas, kas yra sunkaus girtumo laipsnis. Narkotinių medžiagų pėdsakų J. Radzevičiaus kraujyje nerasta.

Tragiškai pasibaigusi avarija įvyko praėjusių metų liepos 4-osios rytą Vilniaus centre, Upės gatvėje. Žinomo laidų vedėjo J. Radzevičiaus vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ partrenkė ir sunkiai sužalojo pėsčiąjį.

J. Radzevičiaus vairuojama transporto priemonė išlėkė iš gatvės ir, išraususi velėną, užšoko ant automobilių stovėjimo aikštelės.

J. Radzevičius iš karto pripažino savo kaltę ir neneigė avarijos aplinkybių, todėl jo bylą teismas išnagrinėjo pagreitinta tvarka – per vieną posėdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.