Du merai puolė teisintis dėl moterų istorijų

Prieš pat rinkimus skaudžius viešus smūgius gavę Anykščių ir Alytaus merai Sigutis Obelevičius bei Jurgis Krasnickas ėmė atkakliai gintis. Tik ar ta gynyba įtikins jų rinkėjus?

Dar visai neseniai J.Krasnickas su L.Radzevičiūte draugiškai glėbesčiavosi.<br>Z.Stankevičienės nuotr.
Dar visai neseniai J.Krasnickas su L.Radzevičiūte draugiškai glėbesčiavosi.<br>Z.Stankevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė, Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

Feb 24, 2015, 6:16 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:37 PM

Viešojoje erdvėje pasirodžiusi žinia, kad 55-erių konservatorius S.Obelevičius naudojosi prostitučių paslaugomis, joms mokėjo ir net pageidavo grupinio sekso, sukėlė sumaištį politiko aplinkoje.

Tuo metu pasklidus dar vienam 57 metų socialdemokratą J.Krasnicką kompromituojančiam garso įrašui Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo.

Savo ruožtu į policiją kreipėsi ir Alytaus meras.

Pažerta intymių smulkmenų

„Esu ištiktas šoko. Žmona nemiegojo visą naktį, geria vaistus. Duktė nuėjo į darbą ir vėl grįžo namo. Kiek dalyvauju rinkimuose, su tokiomis juodosiomis technologijomis dar neteko susidurti“, – vakar kalbėjo Anykščių rajono meras.

Dėl prostitucijos ne kartą policijai įkliuvusi 29-erių panevėžietė esą viešai papasakojo, kad jos klientas buvo ir S.Obelevičius, su kuriuo susipažino viename suaugusiesiems skirtame pažinčių portale.

Moteris pažėrė ir intymių smulkmenų – esą vyriškis jai pasirodęs gana nepajėgus kaip sekso partneris.

Teigiama, kad meras prostitutės paslaugas pirko jos bute Panevėžyje. Už vieną atėjimą esą mokėjo 200 litų – juos įteikdavo į rankas, be to, internetu pervedęs 200 litų. Tačiau pastarieji pinigai buvusi pagalba ištikus bėdai ir parama.

Panevėžietei bandė padėti

S.Obelevičius neneigė bendravęs su 29-erių panevėžiete. Anot mero, prieš kurį laiką jo kabinete apsilankiusi ši moteris prašė skirti socialinį būstą.

„Jos namai buvo sudegę. Moteris turėjo tris ar keturis vaikus. Atsakiau, kad būsto skirti negalėsiu. Vėliau ji skambino, verkė, prašė pinigų. Sakė, kad vaikai badauja. Aš jai pervedžiau pinigų. Kiek? Šimtą, paskui dar šimtą.

Negi tikrai tikite, kad Anykščių meras prostitutei už paslaugas internetu pervedinėja pinigus?“ – vakar „Lietuvos rytui“ kalbėjo S.Obelevičius.

Politikas pripažino, kad pats lankėsi pas šią panevėžietę namuose kartu su žmona nuvažiavęs atsiimti skolos, pinigų, kuriuos buvo pervedęs internetu.

„Šią istoriją buvo bandoma paskleisti dar praėjusių metų gegužės mėnesį. Dabar išlindo kiek kitokia versija.

Po to, kai žurnalistai manęs ėmė klausinėti, tos moters telefono žinute paklausiau, kokias čia ji istorijas skleidžia. Tada ji savo vaikų gyvybe prisiekė, kad nieko niekam nepasakojo. Aiškino, kad laukiasi kūdikio ir rengiasi ištekėti, kurti šeimą“, – pasakojo S.Obelevičius.

Nežino, kas norėjo įgelti

Anykščių vadovas prisiminė, kad maždaug prieš savaitę į jo „Facebook“ profilį kažkas ėmė įkėlinėti pornografines nuotraukas: „Tik ištrinu ir vėl randu naujų. Tai truko tol, kol priminiau, kad už tokius veiksmus gresia atsakomybė.“

Paklaustas, kas galėjo sumanyti tokią provokaciją, S.Obelevičius tik skėsčiojo rankomis. Jis teigė pažįstantis visus šešis savo konkurentus, pretenduojančius į Anykščių mero kėdę, bet nė vienas jų negalėtų taip pasielgti.

„Jeigu nepriklausyčiau konservatoriams, kurie iškelia šeimos vertybes, gal šią istoriją vertinčiau kitaip. Gal laikyčiau reklama prieš rinkimus, nors ir nemalonia. O dabar net nežinau, kaip reikės reaguoti. Dėl šmeižto greičiausiai kreipsiuosi į prokurorus“, – kalbėjo S.Obelevičius.

Kreipėsi į policiją

Jau kuris laikas tenka gintis ir Alytaus merui. J.Krasnicką nemalonumai užgriuvo, kai buvusi teatro direktorė Laura Radzevičiūtė internete išplatino du nešvankių žodžių kupinus garso įrašus, kuriuose girdimas mero balsas.

„Aš už visus žodžius atsakau, o ne iš konteksto paimtus sumontuotame įraše. Todėl reikalauju, kad L.Radzevičiūtė paviešintų visą slaptai įrašytą mūsų pokalbį“, – vakar sakė socialdemokratas.

Politikas kreipėsi į policiją prašydamas įvertinti šios moters veiksmus darant neteisėtus įrašus ir skelbiant visuomenei dezinformuojančius jų montažus.

J.Krasnickas taip pat paprašė nustatyti L.Radzevičiūtės talkininkus. Meras mano, jog už šiurkščius pažeidimus atleista direktorė taip elgiasi siekdama savanaudiškų tikslų arba vykdydama ja manipuliuojančių žmonių užsakymą.

L.Radzevičiūtę iš miesto teatro direktoriaus pareigų savivaldybės taryba atleido pernai gruodžio 22 dieną, tačiau ji nepasirašė perdavimo ir atleidimo dokumentų.

Audito skyriui nepavyko rasti miuziklo „Medžioklė su varovais“ sąmatos, bet jam rėmėjų skirtų lėšų suma galėjo siekti 250 tūkstančių litų (per 72 tūkst. eurų).

Patarė rūpintis vaiku

„Dar lapkričio pradžioje pasikviečiau L.Radzevičiūtę į kabinetą norėdamas perspėti, kad ji laikytųsi įstatymų, vykdytų nurodymus, nedelsdama pateiktų Audito skyriui reikalaujamus dokumentus.

Kalbėjau, jog kitaip gali atidurti už grotų, o turėtų galvoti apie savo vaiką ir pirmiausia juo rūpintis.

Taip pat pasakiau, kad Česlovas Daugėla (buvęs Alytaus meras. – Red.) jos vaiku tikrai nepasirūpins, nes jam tik pinigai svarbūs. Juk jųdviejų artimi santykiai niekam ne paslaptis“, – vakar „Lietuvos rytui“ savo versiją dėstė J.Krasnickas.

Meras tvirtino, kad net baisiausiame sapne jokiam vaikui negalėtų grasinti, kaip yra interpretavusi jų pokalbį L.Radzevičiūtė, nes visus juos myli, todėl ir tapo pediatru.

Alytaus vadovo teigimu, tas pokalbis vyko ne pusantros valandos, kaip tvirtino buvusi teatro direktorė, bet 35–40 minučių: „Tegul paviešina visą įrašą. Tikrai pasakiau daug šiurkščių žodžių. Gyvenu pagal Dešimt Dievo įsakymų. Ir nė viename neparašyta – nesikeik.

Liepiama nevogti. Kadangi esu meras, prie kurio rankų neprilipo nė vienas litas, esu neparankus ir mane siekiama bet kokiu būdu sukompromituoti.“

J.Krasnickas mano, kad dalis sumontuoto pokalbio galėjo būti slapta įrašyta dar anksčiau, jo namuose besisvečiuojant buvusiam merui ir partijos kolegai Č.Daugėlai.

Sulaukė telefono skambučio

Meras tvirtino jau po pirmo internete paskelbto sumontuoto pokalbio žinojęs, kas tai padarė, bet negalėjęs atskleisti nenorėdamas pakenkti L.Radzevičiūtei, kuria kažkas naudojasi.

„Kai po internete pasirodžiusio pirmojo įrašo montažo buvau vieno televizijos kanalo pakviestas pokalbio, ji man paskambino ir paklausė: „Mere, gal reikėtų ką padėti?“

Automobiliu važiavau ne vienas, todėl ir kiti girdėjo šį pokalbį. Atsakiau taip: „Tu su savo draugu ir dar kai kuo man jau padėjai. Nebereikia daugiau jokios pagalbos.“

Kai po antro paskelbto įrašo Laura prisipažino, supratau, jog ja ne tik naudojasi, bet ir aukoja“, – vakar sakė J.Krasnickas.

Laukia neramios dienos

Reaguodama į L.Radzevičiūtės paskelbtą įrašą Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo mero piktnaudžiavimo.

J.Krasnicko elgesį svarstys ir Socialdemokratų partijos etikos komisija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.