S.Skvernelis prabilo apie kardinalią migracijos sistemos reformą

Vidaus reikalų ministras Saulius

„Tikrai manau, kad tokioje tarnyboje neturėtų dirbti žmonės, kurie įtariami padarę nusikalstamas veikas, tiesiogiai susijusias su jų darbu“, – sakė S.Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
„Tikrai manau, kad tokioje tarnyboje neturėtų dirbti žmonės, kurie įtariami padarę nusikalstamas veikas, tiesiogiai susijusias su jų darbu“, – sakė S.Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2015, 11:27 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 1:27 PM

Neseniai Migracijos departamentą sukrėtė skandalas, kurio metu leidimai gyventi Lietuvoje išduoti nusikaltėliams. Pasak ministro, keista, kad kai kurie Migracijos departamento pareigūnai tam tikrose bylose buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, kurį pasirašė tuomečiai departamento vadovai.

„Tikrai manau, kad tokioje tarnyboje neturėtų dirbti žmonės, kurie įtariami padarę nusikalstamas veikas, tiesiogiai susijusias su jų darbu“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Vidaus reikalų ministras taip pat užsiminė apie šios įstaigos pertvarką.

„Praėjusį penktadienį Vidaus reikalų ministerija pateikė Vyriausybei pačios migracijos sistemos reformą, kardinalią reformą. Ir dabar manau, kad Vyriausybėje apsispręs ir tada vykdant šitą reformą reikės, aišku, tam tikrų ir įstatymų pataisų, bet, mano tvirtu įsitikinimu, įgyvendinus ją mes tikrai turėtume užmiršti tas problemas, kas susiję laikinųjų, pastovių leidimų (gyvenimui Lietuvoje, – ELTA) išdavimu ir kitais reiškiniais, kurie šiuo metu egzistuoja migracijos sistemoje“, – sakė S. Skvernelis.

Tiesa, ką planuojama tiksliai daryti, ministras nedetalizavo – tai esą ketinama padaryti per atskirą pristatymą.

„Tiesiog norime pristatyti svarstymo stadijoje, ką mes matome, labai konkrečius žingsnius. Turime du variantus: labai radikalų ir šiek tiek mažiau radikalų“, – teigė Vidaus reikalų ministerijos vadovas.

Perklausus, ar „labai radikalus“ žingsnis reiškia, kad Migracijos departamentą iš viso planuojama naikinti, S. Skvernelis neatsakė.

„Kol kas dar anksti (kalbėti, – ELTA). Sukviesime specialiai pabendrauti. Ta tema labai svarbi ir išsamiai pristatysime tuos kelius, kurie iš tikrųjų turėtų būti padaryti. Radikalūs keliai, aš manau“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Migracijos departamentas yra sulaukęs kritikos ir iš Prezidentės Dalios Grybauskaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.