Rinkimų komisijai teko pašalinti neblaivią narę

9 valandą Varėnos rajono savivaldybės rinkimų  komisijos stebėtojas iškvietė policijos pareigūnus į Puodžių rinkimų apylinkę patikrinti vienos iš narių blaivumo.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 15, 2015, 12:51 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 11:02 PM

9 valandą Varėnos rajono savivaldybės rinkimų  komisijos stebėtojas iškvietė policijos pareigūnus į Puodžių rinkimų apylinkę patikrinti vienos iš narių blaivumo.

54 metų bibliotekininkei Angei Kasinskienei, „Tvarka ir teisingumas“ partijos atstovei, buvo nustatytas 1,28 promilės girtumas.

Nebe pirmą kartą rinkimų komisijoje dirbanti moteris buvo iš karto pašalinta iš komisijos ir nutraukė darbą.

„Atėjusi A.Kasinskienė nekėlė jokių įtarimų ir kruopščiai dirbo. Nuolat stebėti kiekvieno nario neturėjau laiko, nes rinkėjų ateina daug. Prieš devintą valandą atėjo balsuoti jos šeima. Moteris saviškius išlydėjo pro duris ir šiek tiek užtruko. Tuo pat metu kieme buvusiam apygardinės komisijos stebėtojui, matyt, kažkoks jos elgesys sukėlė įtarimų. Kai ji grįžo į vidų, netrukus atvyko ir policijos pareigūnai.

Jie alkotesteriu patikrino A.Kasinskienės būklę ir nustatė lengvą girtumą. Iš karto ją pašalinome iš komisijos ir apie tai pranešėme rajono savivaldybės rinkimų komisijai“, – pasakojo Puodžių rinkimų apylinkės komisijos pirmininkė Irma Ambrutienė.

Policija iš viso nuo kovo 4 dienos 7 val. iki kovo 15 dienos 10 val. 30 min. gavo 69 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais, sekmadienį gauta 13 tokių pranešimų. Ikiteisminių tyrimų balsavimo dieną nepradėta, o iš anksčiau vykdomi trys ikiteisminiai tyrimai.

Vienas ikiteisminis tyrimas atliekamas Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate, kiti du – Alytaus ir Tauragės apskričių komisariatuose. Šiaulių ir Tauragės apskričių pareigūnai atlieka tyrimus dėl galimo trukdymo pasinaudoti rinkimų teise, o Alytaus – dėl šmeižimo.

Kaip per spaudos konferenciją sakė VRK vadovas Zenonas Vaigauskas, balsavimo dieną neišvengta ir netinkamo rinkimų komisijų narių elgesio – Varėnoje nuo darbo nušalinta neblaivi rinkimų prievaizdė.

„Deja, kartais ir mūsų apylinkių komisijos pridaro rūpesčių. Ggavome pranešimą, kad Varėnos rajono Puodžių rinkimų apylinkės komisijos narė pasirodė girta, jai nustatytas lengvas girtumas – 1,28 promilės. Aišku, ji nušalinama nuo darbo, ir galvoju, kad apygardos rinkimų komisija, jei dar nepriėmė, labai greitu laiku priims sprendimą, kad ji netenka teisės dirbti rinkimų komisijose keliriems metams“, – sakė Z.Vaigauskas.

Merai antrajame ture renkami 40-tyje savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.