„Baltik vairas“ dovanoja Šiauliams trisdešimt dviračių

Didžiausia Rytų Europoje dviračių gamykla „Baltik vairas“ ruošia velykinę dovaną šiauliečiams.

„Baltik vairas“ Šiauliams dovanoja trisdešimt tokių dviračių.<br>„Baltik vairas“ nuotr.
„Baltik vairas“ Šiauliams dovanoja trisdešimt tokių dviračių.<br>„Baltik vairas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 27, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:31 AM

Balandžio pradžioje UAB „Baltik vairas“ miestui dovanos trisdešimt MBT tipo dviračių. Dovanos vertė – apie 6,5 tūkstančio eurų.

Šiais dviračiais už minimalų mokestį galės naudotis šiauliečiai ir miesto svečiai.

UAB „Baltik vairas“ iniciatyvą kurti Šiaulių miesto dviračių transporto sistemą parėmė Šiaulių „Aušros“ muziejus ir miesto savivaldybė.

Mintis kilo bendrovės vadovui

Mintis padovanoti miestui dviračių kilo spalio mėnesį „Baltik vairas“ įmonei pradėjusiam vadovauti Peter Ferlev Jensby.

Įmonės generalinis direktorius yra sporto entuziastas. Bėgiodamas Šiauliuose P.F.Jensby išbandė ne vieną trasą ir laukia kada prasidės važinėjimosi dviračiais sezonas.

„Baltik vairas“ generalinio direktoriaus siekis – paskatinti kuo daugiau žmonių pasirinkti sveikesnę gyvenseną.

Pasak „Baltik vairas“ Strateginių projektų ir komunikacijos vadovės Daivos Povilaitės, dėl miesto dviračių projekto pirmiausia imta tartis su „Aušros“ muziejaus administracija, vėliau įsitraukė ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Pagal pirminį sumanymą dviračių stotelės turėjo būti įrengtos prie Fotografijos muziejaus, Radijo ir televizijos muziejaus, Dviračių muziejaus, Frenkelio vilos, kad lankytojams būtų patogu apsilankyti keliuose „Aušros“ muziejaus filialuose.

„Aušros“ muziejus šios minties neatsisakė, ir jau planuoja edukacinius maršrutus lankytojams, kai nuo vieno muziejaus padalinio iki kito bus galima važiuoti dviračiais.

Pirma valanda nieko nekainuos

Apsispręsta, kad kol kas miestui dovanotus dviračius bus galima pasiimti trijuose punktuose: prie Chaimo Frenkelio vilos, prie Lengvosios atletikos ir sveikatingumo centro ir prie Šiaulių turizmo informavimo centro. Dviratį reikės grąžinti į tą patį punktą, iš kurio jis buvo paimtas.

„Mes norėjome leisti šiauliečiams ir miesto svečiams važinėti nemokamai. Tačiau buvome patikinti, kad tokiu atveju atsiras rizika, jog žmogus pasiėmęs dviratį išvažiuos dienai ar net dviem, ir tada sumažės galinčių pasinaudoti šia paslauga žmonių ratas“, – portalui lrytas.lt sakė D.Povilaitė.

Nuspręsta, kad pirmoji pasivažinėjimo valanda nekainuos, o kiek kainuos ilgesnis pasivažinėjimas, savivaldybės ir „Aušros“ muziejaus atstovai dar tariasi.

Kurs elektroninę sistemą Iniciatyvą kurti Šiaulių miesto dviračių transporto sistemą parodžiusios UAB „Baltik vairas“ planuose – elektroninė dviračių transporto sistema, skirta miestiečiams ir turistams, panaši į jau veikiančią Vilniuje.

„Bus siekiama į vieną sistemą integruoti elektroninius moksleivio pažymėjimus, elektroninius autobuso bilietus, ateityje turėtų atsirasti ir miestiečio kortelė.

Tačiau akivaizdu, kad tokiai sistemai įdiegti reikia laiko ir papildomo finansavimo, todėl nuspręsta iš pradžių pradėti nuo paprastesnio projekto ir skatinti miestiečius kuo daugiau važinėti dviračiais“, – sakė dviračių Šiauliams dovanojusios UAB „Baltik vairas“ atstovė D.Povilaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.