Socialdemokratai įvardijo savo didžiausią nesėkmę

Didžiausia valdančioji Lietuvos

Socialdemokratų merai vadovaus 16 šalies miestų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Socialdemokratų merai vadovaus 16 šalies miestų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 28, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:22 AM

Tai pažymima LSDP tarybos, vykstančios šeštadienį Seime, nutarime dėl savivaldybių tarybų, merų ir naujų Seimo rinkimų vienmandatėje Žirmūnų rinkimų apygardoje rezultatų.

LSDP taip pat pažymi, kad LSDP kelta užduotis šiems rinkimams buvo įvykdyta. Anot nutarimo, LSDP kandidatų į savivaldybių tarybas daugiausiai balsų gavo 23-iose savivaldybėse, 17-koje savivaldybių LSDP buvo antra, penkiose – treti. LSDP, kaip ir planavo, surinko 214 tūkst. arba 18 proc. (2011 m. buvo 181 tūkst. arba 15,6 proc.) balsų, tai suteikė galimybę savivaldybių tarybose gauti 31 mandatu daugiau nei 2011 m., o kartu su merais LSDP iškovoti 359 mandatus.

„Tai geriausi rezultatai tarp visų rinkimų dalyvių, suteikiantys galimybę LSDP aktyviai dalyvauti formuojant valdančiąsias daugumas ir siekti realizuoti LSDP programines nuostatas“, – konstatuojame nutarime.

„Tačiau, kaip buvo pastebėta ir po Europarlamento rinkimų, nepaisant pastebimai aktyvesnės skyrių veiklos šiuose savivaldos rinkimuose, didžiųjų miestų skyriai esminio persilaužimo nepasiekė. Tik Vilniuje už LSDP balsavo beveik 4 tūkst. rinkėjų daugiau, bet prarastas vienas mandatas taryboje, ir tik Klaipėdoje pavyko išsaugoti buvusį mandatų skaičių taryboje“, – teigia LSDP.

Per pirmuosius Lietuvos istorijoje tiesioginius merų ir savivaldos rinkimus, vykusius kovo 1 ir 15 dienomis, LSDP savivaldybių tarybose gavo daugiausia – 365 mandatus. Tačiau merų rinkimuose šios partijos kandidatai nepateko į antrąjį turą nė viename iš šešių didžiųjų Lietuvos miestų.

Socialdemokratų merai vadovaus 16 šalies miestų: Birštonui, Druskininkams, Jonavos, Kauno, Utenos, Vilkaviškio, Klaipėdos rajonams, Marijampolei, Neringai, Akmenei, Kelmei, Mažeikiams, Prienams, Rokiškiui, Telšiams, Zarasams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.