Kęstas Komskis siūlo keisti VRK pirmininką

Jo nuomone, VRK darbas ir toliau lieka neefektyvus.

K.Komskio nuomone, VRK darbas ir toliau lieka neefektyvus.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
K.Komskio nuomone, VRK darbas ir toliau lieka neefektyvus.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 30, 2015, 1:48 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:45 PM

„Sustabarėjusi VRK iš esmės nebekontroliuoja rinkimų proceso, todėl būtina kuo skubiau keisti ne tik VRK pirmininką, bet ir išlaisvinti ją iš politikų gniaužtų, keičiant jos formavimo tvarką“, – sako K. Komskis.

Jo nuomone, VRK darbas ir toliau lieka neefektyvus.

„Ilgametis komisijos pirmininkas, kurio kadencija skaičiuoja 20 metus, yra sustabarėjęs ir nebepajėgus suvaldyti savo vadovaujamos komisijos“, – mano K. Komskis.

Pasak jo, VRK prarado kontrolę ne tik Šilutės, Trakų ir Širvintų rajonuose, kur buvo panaikinti rinkimų rezultatai ir paskelbti nauji rinkimai, bet ir kitose savivaldybėse, kur buvo masiškai teikiami skundai dėl rinkėjų papirkinėjimo, pavežimo, nedeklaruotų dovanų dalinimo. Nuo sausio 1 d. iki kovo 16 d., Policijos departamento duomenimis, buvo gauta 610 pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus, pradėtas 41 ikiteisminis tyrimas. Rinkėjų papirkimo atvejai fiksuoti 17 savivaldybių.

„Kiekvienais rinkimais didėjantis informacijos kiekis apie potencialius rinkėjų papirkimo atvejus yra neefektyvaus VRK darbo rezultatas, kuris nesikeičia jau daug metų.

Rinkimų pažeidimai įgauna vis platesnį mastą: girtuokliaujantys komisijos nariai, per agitacijos draudimo laikotarpį agituojantys kandidatai, rinkimų stebėtojai ir komisijos nariai, kurie užsiima agitacija ir net papirkinėja rinkėjus“, – sako K. Komskis.

Jo nuomone, VRK nėra pajėgi operatyviai reaguoti į žmonių skundus Lietuvos mastu ir tinkamai spręsti bei užtikrinti sklandžios rinkimų eigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.