Kandidatų į konservatorių vedlius gretos – retėja

Iš kovos dėl Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko posto pasitraukė buvęs šios partijos kandidatas į Vilniaus miesto merus Mykolas Majauskas.

Iš rinkimų kovos pasitraukęs M.Majauskas apsiėjo be agitacijos.<br>D.Umbraso nuotr.
Iš rinkimų kovos pasitraukęs M.Majauskas apsiėjo be agitacijos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2015, 7:14 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:49 AM

Apie tokį savo sprendimą M.Majauskas partijos bendražygius informavo laišku.

Buvęs premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas jame neatskleidė, kurį kandidatą į partijos vedlius ketina paremti.

Iš gausaus būrio pretendentų į šį postą jau liko tik šeši: Mantas Adomėnas, Laima Liucija Andrikienė, Jurgis Razma, Emanuelis Zingeris, Irena Degutienė ir Gabrielius Landsbergis.

Pastarieji du yra laikomi pagrindiniais varžovais visuotiniuose partijos pirmininko rinkimuose, kurie vyks balandžio 17-19 dienomis.

Jeigu pirmajame ture nei vienas kandidatas nesurinks daugiau nei pusės rinkimuose dalyvavusių konservatorių balsų, per dešimt dienų planuojama surengti antrąjį turą.

Prognozuojama, kad jei prireiks antrojo turo, į jį turėtų patekti buvusi Seimo pirmininkė I.Degutienė ir dabartinio dabartinis partijos vadovo Andriaus Kubiliaus remiamas europarlamentaras G.Landsbergis.

Tarp šių kandidatų vyksta įnirtingiausia kova – abu politikai į savo pusę bando palenkti kuo daugiau partijos skyrių. Jiems svarbi ir iš kovos jau pasitraukusių kitų kandidatų parama.

Antai, prieš kelias savaites iš rinkimų pasitraukę parlamentarai Agnė Bilotaitė, Kazimieras Starkevičius ir Vytautas Juozapaitis pranešė atsiimantys savo kandidatūras ir išreiškė palaikymą I.Degutienei.

Prognozuota, kad M.Majauskas agituos rinkimuose balsuoti už G.Landsbergį, bet rinkimuose į sostinės merus fiasko patyręs jaunasis politikas atsitraukė santūriai.

Padėkojęs už pasitikėjimą, M.Majauskas pasidžiaugė, kad partijos pirmininko rinkimuose dalyvauja stiprūs kandidatai – turintys energijos ir galintys suvienyti bendruomenę. „ Todėl atsiimu savo kandidatūrą ir kviečiu rinkti lyderį, kuris sutelks mūsų partiją ir toliau kurs saugią, vakarietišką, gerovės Lietuvą mūsų vaikams“, – pasitraukdamas iš rinkimų kovos į partijos bendražygius laišku kreipėsi konservatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.