A. Butkevičius: „Karinės tarnybos metu – vairuotojo pažymėjimas“

Jau sulaukta 159 savanorių, pasiryžusių atlikti privalomąją karo tarnybą. Seime buvo pristatinėjamos siūlomos naujos garantijos ir privilegijos šauktiniams. Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, kaip vieną iš papildomų skatinimų priemonių, tarnybos metu siūlo įvesti mokymo kursus kariuomenėje, kad kariai galėtų gauti vairuotojo pažymėjimą.

A.Butkevičius: „Karinės tarnybos metu – vairuotojo pažymėjimas.“<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Butkevičius: „Karinės tarnybos metu – vairuotojo pažymėjimas.“<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2015, 9:34 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:13 AM

„Tarnybos metu būtų galima įvesti mokymo kursą vairuotojo pažymėjimui įgyti. Lietuvos kariuomenė turi geros technikos. Vėliau kariai galėtų pagal tai pasirinkti savo profesiją. Visada reikia žiūrėti į turimą bazę, ką galima panaudoti“, – aiškino ministras pirmininkas Žinių radijo laidai „Pozicija“.

Premjeras teigė, kad tikėjosi daugiau savanorių, norinčių atlikti privalomąją tarnybą. Kita vertus, jis abejojo, ar tas 159 yra daug ar mažai.

Paklaustas, ar tikisi surinkti 3 tūkst. šauktinių, jis prisiminė diskusijas Seime dėl įstatymo projekto parengimo, tuomet buvo kalbama, kad gali būti 2–3 tūkst. savanorių.

Pasak A.Butkevičiaus, tam reikalingos įvairios motyvacinės priemonės. Viena jų – pinigai. Jie gali paskatinti.

Pritarė propagandos stabdymui

Ministras pirmininkas palaikė Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) sprendimą trims mėnesiams stabdyti rusišką kanalą „RTR Planeta“.

„Manau, komisija priėmė teisingą sprendimą ir pasielgė atsakingai. Mano nuomone, komisija tai įvertino objektyviai, surinkusi per visą laikotarpį skleidžiamą informaciją. To reikėjo norint apsisaugoti nuo propagandos“, – aiškino premjeras.

Pasak A.Butkevičiaus, Lietuvos žmonės, kurie žiūrėjo kanalą „RTR Planeta“ matė, kiek daug neteisingos informacijos buvo pateikta apie Lietuvą. Tai buvo daroma sistemingai. Kai dažnai kas nors kartojama žmonėms, jie gali tai palaikyti tiesa.

„Atsakomybė krinta kūrėjams ir transliuotojams. Komisijos sprendimas buvo teisingas. Be to, tuos kanalus gali žiūrėti ir per kitas priemones“, – sakė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.