Seimas mėgavosi nuodingu vaisiumi

Tai atrodė taip pat baisiai, kaip tariamas teroristo išpuolis prie Prezidentūros. Bet baigėsi, ačiū Dievui, lygiai taip pat sėkmingai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Apr 23, 2015, 7:20 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:43 AM

Pasakykite, kuo kitu, jeigu ne Rusijos slaptųjų tarnybų ar specialiųjų kiberpajėgų operacija pačioje Lietuvos valstybės širdyje buvo galima laikyti vakar staiga paaiškėjusį faktą, kad trims mėnesiams uždraustas Rusijos televizijos kanalas „RTR planeta“ rodomas ne kur kitur, o Lietuvos Seime?

Tai išlindo kai kuriems budriems Seimo nariams nusprendus patikrinti, kokius TV kanalus rodo parlamente. Ir įjungę televizorių jie nustėro ekrane išvydę ką tik uždraustą vaisių.

Dalis tautos išrinktųjų pirmiausia ėmė piktintis, kad tai – dar vienas dvejopų standartų pavyzdys, nes Seimas, naudodamasis savo privilegijomis, pasiliko sau išskirtinę teisę mėgautis šiuo kanalu.

Dėl kokių priežasčių? Nežinia. Galbūt todėl, kad uždraustas vaisius visada saldesnis. Juk, pavyzdžiui, būtent dėl to dažnas lietuvis okupacijos metais klausydavosi radijo stoties „Amerikos balsas“.

Bet gal tai Rusijos specialiųjų tarnybų provokacija ar operacija? Gal kokie nors diversantai įsiskverbė į vidinius Seimo tinklus, kaip buvo įsiskverbę į KGB agentus viešinančią Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro svetainę, kur įdėjo pačios prezidentės D.Grybauskaitės bylą? Negi jau tada nepasimokėme?

Tokių šiurpių klausimų, be abejo, tuojau pat kilo ne vienam išrinktajam ar net paprastam mirtingajam.

Bet juodų debesų puolė sklaidyti Seimo kanceliarija, sujudusi taip skubiai, kaip retai sujunda. Juk situacija – iš pačių rimčiausių!

Taigi valdininkai tuojau pat išplatino oficialų pranešimą, kad Seimas čia apskritai niekuo dėtas, o dėl visko kalti kabelinės televizijos paslaugų teikėjai, kurie tiesiog neįvykdė draudimo transliuoti „RTR planeta“.

Bet vis tiek neatsipalaiduokime! Likime budrūs kaip tie aliarmą sukėlę Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.