Gabrieliaus Landsbergio ambicijos – ir premjero postas

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos laukia stiprūs permainų vėjai. Tai žada partijos pirmininku artimiausiems dvejiems metams išrinktas europarlamentaras Gabrielius Landsbergis.

G.Landsbergis teigia, kad partijos laukia pokyčiai.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis teigia, kad partijos laukia pokyčiai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

2015-04-27 10:25, atnaujinta 2018-01-05 19:28

Jam antrajame rinkimų ture pralaimėjo taip pat ambicijas perimti partijos vairą puoselėjusi Irena Degutienė. Tiesa, politikė žurnalistams yra sakiusi, kad pralaimėjimo atveju ji priimtų ir pasiūlymą tapti partijos pirmininko pavaduotoja.

Kalbėdamas apie būsimus darbus, G.Landsbergis pareiškė, kad svarbiausias jo uždavinys tapus partijos pirmininku – rengtis 2016 metų Seimo rinkimams.

G.Landsbergis teigė, kad per antrąjį turą jam pavyko gauti stiprų palaikymą. „Akivaizdu, kad partijos bendražygiai palaikė atsinaujinimo idėją, esu jiems labai dėkingas“, – sakė politikas.

„Svarbu tęsti diskusiją apie partijos vienybę, nes mūsų partija nėra vienalytė, tad turime atrasti vieną balsą, kad visi nariai, palaikę vieną ar kitą kandidatą, galėtų jaustis bendruomenės nariais. Pasiūliau I.Degutienei pirmojo pavaduotojo postą ir gavau jos teigiamą atsakymą“, – sakė G.Landsbergis ir tikino, kad partijai būtini ne tik nauji veidai, bet ir naujos idėjos.

TS-LKD vykdomoji sekretorė Monika Navickienė teigė, kad tiesioginiu balsavimu naująjį pirmininką rinko kiek daugiau kaip šešiolika tūkstančių partijos narių visoje Lietuvoje. Anot jos, G.Landsbergis surinko truputį daugiau kaip penkiasdešimt penkis procentus balsų.

Į klausimą apie kitus komandos narius naujasis partijos pirmininkas tiesiai neatsakė: „Kol kas pavardžių neviešinsime, komanda bus pristatyta per partijos suvažiavimą gegužės 9-ąją.“

G.Landsbergis tikino, kad iš europarlamentaro posto pasitrauks tada, kai bus sudaryti galutiniai rinkimų sąrašai.

„Pasitrauksiu iš Europos Parlamento ne vėliau, nei bus sudarytas sąrašas. Primenu, kad niekur iš Lietuvos nevažiavau, didžiąją savaitės dalį dirbu Lietuvoje, Briuselyje būnu daugiausia tris dienas per savaitę, likusios dienos skirtos darbui Lietuvoje. Toks ritmas leis gerai atstovauti abiem pusėms. Reikia baigti nemažai darbų Europos Parlamente“, – kalbėjo naujasis partijos vadovas.

G.Landsbergio teigimu, I.Degutienė nepakeis Andriaus Kubiliaus frakcijos lyderio poste.

Apie tolesnes politines ambicijas G.Landsbergis kalbėjo santūriai. „Per anksti svarstyti tokį klausimą, iki rinkimų dar daug reikia nuveikti, bet esu ne kartą minėjęs, kad esu pasirengęs priimti ir sudėtingiausius iššūkius“, – sakė G.Landsbergis, paklaustas, ar planuoja ateityje pretenduoti ir į premjero postą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.