Šiaulių mokykloje – pirmoji Baltijos šalyse 3D klasė

Moderniai įrengtomis klasėmis jau anksčiau garsėjusi Šiaulių Dainų progimnazija tapo pirmąja bendrojo lavinimo mokykla Pabaltijyje, kurioje įrengta 3D klasė.

Pedagogams perteikti žinias mokiniams padės ir erdviniai vaizdai.<br>R.Vitkaus nuotr.
Pedagogams perteikti žinias mokiniams padės ir erdviniai vaizdai.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-04-29 13:58, atnaujinta 2018-01-05 12:09

Ne lentoje, o erdvėje demonstruojami objektai Dainų progimnazijos mokiniams padės dar labiau įsisavinti biologijos, chemijos, fizikos bei kitas pamokas.

Trečiadienį į 3D klasės atidarymą svečių pasikvietęs Dainų progimnazijos direktorius Viktoras Varanavičius pasidžiaugė, kad ši naujovė mokiniams skiepys žinias ir įgūdžius.

Direktorius sulaukė mero padėkos

„Mes nuolat diegiame modernias technologijas. Iš pradžių klasėse atsirado kompiuteriai, po to interaktyvios lentos, o dabar – ir pirmoji Pabaltijyje 3D klasė.

Neseniai pas mus lankėsi penkių Europos šalių delegacija. Kai svečiams parodėme šią klasę, jie sakė, jog tai fantastika.

Džiugu, kad mūsų mokykloje besimokantys mokiniai galės naudotis tuo, ko neturi tarkime Italijos, Ispanijos ar Portugalijos mokyklose besimokantys vaikai“, – džiaugėsi V.Varanavičius.

Į 3D klasės atidarymą atvykęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pagyrė Dainų progimnazijos direktorių už šią iniciatyvą bei puikiai valdomą mokyklą.

„Tokios modernios klasės atidarymas miesto problemų kontekste man tapo tikra atgaiva širdžiai“, – sakė neseniai į Šiaulių miesto mero kėdę atsisėdęs A.Visockas.

Naudoja nebrangius 3D akinius

Kartu su Šiaulių miesto meru ir Dainų progimnazijos direktoriumi simbolinę 3D klasės juostelę perkirpo ir ją įrengusios UAB „Biznio mašinų kompanija“ interaktyvių produktų vadovas Rimantas Mačernis.

Į 3D klasę svečius, pedagogus ir mokinius pakvietęs R.Mačernis sakė, kad pasirinktas įrangos variantas yra idealus.

Klasėje įrengti du vaizdo projektoriai, per du tūkstančius eurų kainuojantis specialus ekranas, įrangą valdo galingas kompiuteris.

Erdvinį vaizdą galima matyti užsidėjus 3D akinius. „Šie akiniai nėra brangūs – jų savikaina tik 50 euro centų. Todėl sulūžus nebus didelio vargo įsigyti naujus“, – sakė R.Mačernis.

Mokytojas šioje klasėje 3D vaizdus gali valdyti ir sėdėdamas prie kompiuterio, ir prie savo stalo rankoje laikydamas tik kompiuterio pelę.

Kainavo 30 tūkstančių litų

Per demonstracinę pamoką buvo parodyta erdvinė ląstelės sandara. Šį objektą buvo galima apžiūrėti iš visų pusių. Po to erdvėje buvo pademonstruota, kaip veikia žmogaus širdis.

„Vieno tokio erdvinio objekto sukūrimas kainuoja apie 100 tūkstančių eurų. Vartotojams šie objektai parduodami moduliais. Tarkime biologijos pamokai reikiamų objektų modulis gali kainuoti apie 1500 eurų“, – sakė R.Mačernis.

Dainų progimnazijai 3D klasės įrengimas kartu su demonstraciniais moduliais kainavo 8 tūkstančius 689 eurus (30 tūkstančių litų).

„Ši klasė yra pirmoji – todėl ją įrengėme už savikainą. Šiaip analogiškos klasės įrengimas su demonstracine medžiaga gali kainuoti iki 15 tūkstančių eurų“, – portalui lrytas.lt sakė R.Mačernis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.