Silpnaregiai prie TV ekrano pasitelkia vaizduotę

+ Aš matau tik 15 procentų, tačiau silpnas regėjimas žiūrėti televizoriaus netrukdo. Tiesa, laidas dažniausiai žiūriu internetu per kompiuterį. Taip man daug patogiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Gražvydas Sidiniauskas

May 17, 2015, 4:50 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 7:27 AM

O televizoriaus ekraną stebėti patogiausia iš 2 metrų. Turbūt keistai atrodau iš šalies.

+ Televizijos ekrane gal ir ne visas detales įžiūriu, tačiau jų man ir netrūksta. Juk girdžiu, todėl sugebu suvokti, kas vyksta. O tai, ko nematau, užpildau vaizduote.

+ Televizorių įjungiu vos peržengęs namų slenkstį. Dažnai traukia pramoginės laidos, tokioskaip neseniai rodytas konkursas „Lietuvos supermiestas“ (LNK). Nesirgau už jokią komandą, tačiau būdavo smagu paklausyti dainų.

+ Ne vienus metus stebėjau „Chorų karus“ (TV3). Visuomet palaikydavau Stanislavo Stavickio-Stano vadovaujamus kolektyvus. Todėl džiaugiuosi, kad šįmet teko dainuoti jo chore. Tai tikriausiai likimas.

+ Esu mokslinės fantastikos fanatikas. Žaviuosi ir seku serialą „Vampyrų dienoraštis“. Anksčiau jį rodė LNK, dabar žiūriu internetu.

Tai dinamiškas serialas. Pagrindinė herojė – mergina, bendraujanti su vampyrais. Ji praranda beveik visą šeimą, draugus ir kovoja už būvį.

Man šis serialas artimas, nes susijęs su mano paties išgyvenimais. Aš nuo savo šeimos taip pat esu nutolęs – artimiausi žmonės gyvena užsienyje.

– Prisimenu, kaip mano močiutė žiūrėdavo neįtempto siužeto meksikietiškus serialus.

Dabar tokius ėmė kurti lietuviai. Neseniai įsijungiau serialą „Juodos katės“ (LNK). Jis nėra labai tikroviškas.

Pavyzdžiui, vargu ar šiais laikais Lietuvoje yra šeimų, kuriose tėvas dukrai liepia bendrauti tik su jo rango žmonėmis, laiko ją tarsi auksiniame narvelyje.

+ Žaviuosi LNK pokalbių laidos „Yra, kaip yra“ vedėja Asta Stašaityte-Masalskiene. Esu pats dalyvavęs jos vedamoje laidoje.

Kai kas sako, kad šioje laidoje pašnekovai vaidina. Vaidybą ir nenatūralumą aš greitai pajuntu iš balso. Šioje laidoje to tikrai nėra.

– Vis dėlto kitose pokalbių laidose, mano manymu, daug kas surežisuota ir suvaidinta. Pavyzdžiui, „Valandoje su Rūta“ (LNK) istorijos kartais pasakojamos taip pompastiškai, kad suabejoji, ar jos tikros.

– Pats televizijoje pirmą kartą pasirodžiau prieš trejus metus. Tai buvo LNK konkursas „2 minutės šlovės“. Tuomet buvau parodytas toks apgailėtinas, kad net pačiam savęs gaila pasidarė, negalėjau į save žiūrėti.

Dabar to nebepasitaiko. Tiesą sakant, ir pats išmokau prieš TV kameras elgtis laisviau.

– Televizijoje reikia laidų ir apie žvejybą, ir apie automobilius, ir apie sveikatą. Tačiau pastaruoju metu per daug praktinių patarimų laidų. Trūksta koncertų, muzikinių šou. Todėl labai laukiu „X faktoriaus“ (TV3).

– Negaliu žiūrėti laidos KK2 (LNK). Dabar joje – vien politinės temos. Anksčiau dar parodydavo pikantiškų vaizdų iš garsių žmonių gyvenimo.

Politika domiuosi tik tiek, kiek tai susiję su mano gyvenimu. Kam man reikia žinoti, kas vyksta kokioje nors partijoje? Kur kas įdomiau sužinoti, kokios įžymybės šeimoje gimė kūdikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.