Klaipėdos uoste dėl gedimo įstrigo vokiečių kruizinis laineris

Pirmadienio popietę iš Klaipėdos turėjęs išplaukti kruizinis laineris „Aida Cara“ pajudės tik šiandien vakarop. Laivas įstrigo dėl gedimo. Daugiau kaip tūkstantis keleivių iš Vokietijos turi neplanuotą galimybę artimiau susipažinti su mūsų uostamiesčiu.

„Aida Cara“ atgabeno daugiau kaip tūkstantį turistų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
„Aida Cara“ atgabeno daugiau kaip tūkstantį turistų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 19, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 11:05 PM

Laineris „Aida Cara“ prieš porą savaičių jau lankėsi Klaipėdoje ir paskelbė kruzinės laivybos Lietuvos pajūryje pradžią.

„Aida Cara“ šįmet pirmą kartą lankosi Klaipėdoje. Tardamiesi dėl šių vizitų su lainerio savininkais Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovai bendravo septynerius metus. Vokiečių laineris šį sezoną atplauks dar keturis kartus. Su Italijos vėliava plaukiojantis 193 metrų ilgio laineris „Aida Cara“ šįkart atplukdė daugiau kaip tūkstantį turistų, dauguma jų – iš Vokietijos. Vakar pusė jų dalyvavo įvairiose ekskursijose – apžiūrėjo Palangą, Kuršių neriją, daugelis savarankiškai keliavo po Klaipėdą.

„Laivas turėjo išplaukti vakar 16 valandą, bet įgula rado gedimų. Jie šiandien turėtų būti pašalinti, planuojama, kad 16 valandą jis išplauks. Turistai šiandien pasklido po Klaipėdą. Tikriausiai bus pakoreguotas kruizo maršrutas – „Aida Cara“ nebeužsuks į Rygą, kaip planavo, bet plauks tiesiai į Taliną“, – sakė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Jos teigimu, avarijų pasitaiko. Penktadienį Klaipėdoje turėjo pasirodyti laivas „Hamburgas“, bet jis sugedo Belfaste, todėl mūsų uostą aplenks. Antradienį kitų kruizinių laivų vizitų mūsų uostamiestyje nebuvo numatyta, todėl „Aida Cara“ gali ramiai stovėti kruizinių laivų krantinėje.

Kruizai po Baltijos jūrą laineriu „Aida Cara“ nėra pigūs – poros savaičių išvyka dviems asmenims kainuoja 4- 5 tūkst. eurų. Įsigiję paskutiniosios minutės bilietus keliautojai moka mažiau. Prabangiame laive veikiančių barų ir restoranų paslaugos įskaičiuotos į kelionės kainą, čia veikia baseinai, saunos – turistai gali pramogauti net ir neišlipdami į krantą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus