Televizijos serialai skirti penkiamečiams?

+ Neseniai LNK laidoje „Yra, kaip yra“ manęs dar kartą klausė, kur dingau iš televizijos, kodėl ją iškeičiau į ugniagesio darbą.

Daugiau nuotraukų (1)

Karolis Sakalauskas

May 23, 2015, 1:40 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 2:20 AM

Taip, ugniagesiu dirbu jau trejus metus, bet ir iš televizijos niekur nedingau. Kuriu laidą „Ugniagesiai gelbėtojai“ (TV6).

Joje nerodome liepsnojančių namų, nes tokie vaizdai tik kelia baimę. Verčiau stengiamės paaiškinti, kaip reikia elgtis kilus gaisrui. Norime, kad žiūrovams galvoje liktų kokios nors naudingos informacijos.

– Laidas „24 valandos“ (LNK) ir „Farai“ (TV3) pavadinčiau nevykusiu humoru. Jose rodomi žemo intelekto žmonės. Nesuprantu tų, kurie iš to juokiasi.

Be to, tokios laidos žemina policijos pareigūnus. Štai „Faruose“ policininkai galynėjasi su girtuokliais, juos vaikosi, mušasi, voliojasi ant žemės.

Ar ne dėl tokių vaizdų jaunimas nenori rinktis šios profesijos? Verčiau parodytų, kiek gerų darbų policininkai nuveikia, kiek gyvybių išgelbsti. Tuomet žiūrovai pareigūnams jaustų pagarbą.

– Pastaruoju metu kaip grybų po lietaus randasi lietuviškų serialų. Kelis bandžiau žiūrėti, tačiau nė vienas nesuintrigavo.

Aktoriai – puikūs, vaidina įtikinamai. Matyti, kad daug jėgų ir širdies įdeda. Tačiau stebina tekstų banalumas, siužeto primityvumas.

Todėl man gaila aktorių, kurie priversti tik dėl pinigų vaidinti tokiuose silpnuose projektuose.

Man pačiam teko vaidinti ne viename seriale. Kaskart krimsdavausi, kad filmas nepakankamai geras, kad jo niekas nežiūrės.

Manau, lietuviškus serialus žiūri daugiausia provincijos gyventojai. Daug jų grįžę namo 17 valandą įjungia televizorių, o išjungia tik eidami miegoti.

Mano penkiametė dukra žiūrėjo serialą „Rezidentai“ (TV3). Ji žinojo visų veikėjų vardus, kvatojosi iš situacijų. Vadinasi, serialas skirtas tokio amžiaus žiūrovams.

– Iš daugelio pokalbių laidų nėra jokios naudos. Susirenka grupelė žmonių ir ima ginčytis. Vienas sako, kad silikoninės krūtys yra gerai, kitas jam nepritaria. O trečias neturi nei nuomonės, nei krūtų. Kam tai gali būti įdomu?

Laida baigėsi, dekoracijos perstatomos. Žiū – jau kitas vedėjas su tais pačiais žmonėmis diskutuoja ta pačia tema.

– Užsienyje sukuriama daugybė įdomių laidų, tačiau mūsų televizijoms per brangu įsigyti jų licencijas. Nieko nepadarysi – per maža rinka.

+ Televizorių su šeima įsijungiame nebent vakare. Vakarieniaudami žiūrime žinias. Man svarbu sužinoti, kas nutiko per dieną šalyje ir pasaulyje.

Stipriausios yra LRT televizijos ir „Lietuvos ryto“ TV naujienų laidos.

Žaviuosi „Reporterio“ („Lietuvos ryto“ TV) vedėju Andriumi Kavaliausku. Jis – tikras profesionalas, be to, jo balsas malonus. Kartais „Reporterį“ pavyksta įsijungti ir 17 val. Jo jokiu būdu nepalyginsi su panašiu metu rodoma „Labas vakaras, Lietuva“ (LNK). Šios laidos stilius man nepatinka.

+ Dėl kokybiškų pramoginių laidų galiu skirti pliusą LRT televizijai. Tokios muzikinės laidos kaip „Dainų daina“ yra tikrai profesionalios. Čia visuomet gyvas garsas, geri muzikantai, nesuvaidintos emocijos.

Profesionaliai buvo rengiami ir „Chorų karai“ (TV3), bet juose pabosdavo tos pačios dainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?