Prezidentė: „Spektaklis dėl švietimo ministro – nereikalingas“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad kandidatai į ministrus turėtų būti atsakingiau derinami iš anksto, o istorija su švietimo ir mokslo ministro postu parodė, kad tarp valdžios institucijų nėra nuoširdumo ir pasitikėjimo.

Prezidentė D.Grybauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Prezidentė D.Grybauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 28, 2015, 8:48 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 5:46 AM

„Tiek partijos, kurios teikia kandidatus, tiek Premjeras, kuris daro sprendimą ir teikia Prezidentui, vis tik turėtų derinti iš anksto, kad nereikėtų konfliktuoti (...), be reikalo išviešinami kai kurie žmonės, kurie turėjo problemų su teisėsauga“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė šalies vadovė, trečiadienį dekretu į švietimo ir mokslo ministrus paskyrusi „darbietę“ Audronę Pitrėnienę.

Paprašyta pakomentuoti, kokias išvadas valdžia turėtų pasidaryti po kilusios įtampos dėl naujojo švietimo ir mokslo ministro, D.Grybauskaitė teigė, kad valdžios institucijoms vis dar trūksta pasitikėjimo viena kita.

„Tai nėra gerai skiriant ministrus, nes Konstitucija numato vienodas galias tiek Premjero, tiek Prezidento, ir visas šitas nelabai gražus, nelabai gerai atrodantis spektaklis buvo nereikalingas“, – sakė šalies vadovė.

Anot Prezidentės, teikdama kandidatus, Darbo partija taip pat pademonstravo atsakomybės stoką, o partinius interesus iškėlė aukščiau visuomenės gerovės.

„Matome, kad Darbo partija negebėjo pateikti greitai ir tikrai visuomenėje ir akademinėje visuomenėje pripažįstamo žmogaus su tikrai gera reputacija. Matome, kad pirmiausiai buvo teikiami iš partinių sąrašų ir pirmiausiai iš Seimo, ir tai rodo tam tikrą nepakankamą atsakomybę teikiant kandidatus ir, pirmiausiai, galvojama apie partinius interesus, o ne apie švietimą ir mokslą“, – kalbėjo Prezidentė.

Darbo partijai iš pareigų nusprendus atšaukti savo deleguotą ministrą Dainių Pavalkį, jo pamaina buvo pasiūlytas „darbietis“ Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas, tačiau dėl nepalankios STT pažymos ši kandidatūra netenkino D.Grybauskaitės. Ministru buvo siūloma tapti ir Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkui Edmundui Vaitekūnui, tačiau šis paskutinę akimirką atsisakė kandidatuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.