Ant nuskendusio An-2 piloto kūno – nubrozdijimai

Teismo ekspertai pateikė išankstines išvadas, dėl ko mirė An-2 lėktuvo pilotas Adolfas Mačiulis. Mirties priežastis – nuskendimas. Ant mirusiojo veido ir galvos išlikę nežymūs paviršiniai nubrozdijimai, tačiau teigiama, kad jie jokios įtakos mirčiai neturėjo.

Prokuroro A.Saunoriaus teigimu, tikslios mirties priežastys bus gautos po mėnesio.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Prokuroro A.Saunoriaus teigimu, tikslios mirties priežastys bus gautos po mėnesio.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jun 9, 2015, 4:29 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 12:55 PM

„Tai tik išankstinės išvados. Tikslios išvados bus gautos po mėnesio pusantro, kai bus atlikti visi histologiniai, cheminiai tyrimai, bus ištirtas planktonas“, – antradienį sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Arūnas Saunorius.

Jis vadovauja ikiteisminiam tyrimui, kuris nagrinėja situaciją iki lėktuvo avarijos ir jo nukritimo į Baltijos jūrą. „Mes aiškinamės avarijos priežastis, atliekamas tyrimas pagal du straipsnius – dėl saugos darbų reikalavimo pažeidimo ir dėl žmonių dingimo. Po tragedijos buvo paskelbta tarptautinė dviejų pilotų paieška. Aptikus vieno jų kūną, vis dar ieškoma kito dingusiojo – Alvydo Selmistraičio“, – teigė A.Saunorius.

Pasak prokuroro, keičiamasi informacija su kaimyninėmis valstybėmis, rengiami dokumentai Danijos ir Švedijos instancijoms dėl teisinės pagalbos.

Jo teigimu, įvairios medžiagos nuolat daugėja. Atliekami visi būtini procesiniai veiksmai, apklausiami liudininkai. Vėliau viskas bus sisteminama ir daromos išvados. Kada tai įvyks, kol kas sunku prognozuoti.

„Mums svarbu nustatyti avarijos priežastis, lėktuvo techninę būklę, už skrydžių maršrutą atsakingus asmenis – viską, kas susiję su skrydžio saugumu. Kol kas įtarimai niekam nepateikti“, – sakė A.Saunorius.

Iš lėktuvo iškelto vieno žuvusių pilotų palaikų tyrimas baigtas pirmadienio vakarą. Palaikai perduoti artimiesiems.

Vakar Baltijos jūroje tarp Pervalkos ir Preilos buvo rastas gelbėjimosi plaustas. Iš pradžių pareigūnai šį faktą siejo su lėktuvo avarija, tačiau manoma, kad tai – prieš metus nuskendusio laivo plaustas.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs An-2 su patyrusiais lietuviais pilotais Adolfu Mačiuliu ir Alvydu Selmistraičiu virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne, už daugiau kaip 100 kilometrų nuo kranto, 124 metrų gylyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.