Karas prieš LFF: sirgaliai išjudins, bet smogti turi teisėsauga

Lietuvos futbole subrendo dar vienas maištas. Triumfo prieš korupciją banga atsirideno iš FIFA ir užliejo Lietuvos futbolo aistruolių širdis. Kai JAV ir Šveicarijos pareigūnai sėmė aukštus FIFA narius, o galiausiai Seppas Blatteris neatlaikė spaudimo ir nėrė į krūmus, lietuviai vis pirštais badė į Lietuvos futbolo federaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 9, 2015, 3:11 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 1:12 PM

Simboliška, bet maištą uždegė irgi kibirkštis iš užsienio. Tiksliau – Maltos, kur vietos rinktinė 2:0 pažemino Lietuvos komandą.

Ilgai brendęs pyktis ir neviltis, privertusi kurti anekdotus apie Lietuvos futbolą, pradeda virsti veiksmais.

Futbolo sirgaliai dviem frontais organizuoja akcijas prieš LFF. Tikslas – tas pats – reikalauti, kad pagaliau būtų nustota tyčiotis iš futbolo.

Futbolo bendruomenėje ilgai sklidusios kalbos, kad Julius Kvedaras nenuverčiamas, nutilo. Dabar visi tarytum susivienijo. S.Blatterio pavyzdys įrodė, kad net ir kiečiausią futbolo imperatorių įmanoma nustumti į užmarštį.

Jie reikalauja J.Kvedaro galvos. Visi reikalauja pokyčių LFF. Ir ne tik numanomai greito Igorio Pankratjevo atleidimo.

Buvęs rinktinės treneris Algimantas Liubinskas teisingai pastebėjo – treneris turi prisiimti atsakomybę, bet sistemos jis nepakeis.

A.Liubinskas LFF vadino Uždarąja akcine bendrove (UAB).

Atėjo laikas keistis. Majonezo karalyste kadaise norėjusi tapti LFF greitai gali tapti tokia, kokios nori sirgaliai.

Arba ne.

Viskas priklauso nuo to, kiek jėgų užteks sukilusiems futbolo gerbėjams. Marijonas Mikutavičius garsiai išreiškė pasipiktinimą, buvęs LFF vadovas Liutauras Varanavičius prakalbo apie banditus, A.Liubinskas paragino įsikišti valdžią.

Šovinių tūtelių pilnos kišenės. Bet jas užpildyti ir ginklus naudoti turi ne banda. Kartą iššauti mėgino FNTT, kurios taikiklyje atsidūrė J.Kvedaras. Tyrimas buvo nutrauktas.

Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Juras Požėla tikina, kad futbolo bendruomenė pati privalo tvarkytis savo kieme. Tokį požiūrį A.Liubinskas kritikavo ir ne be reikalo – jeigu nors šiek tiek domitės realijomis, suprantate, kad LFF sienos yra plieninės, o griauti jas gali tik valdžia.

J.Požėla siūlė nepolitizuoti LFF reikalo, bet pridūrė, kad esant teisiniams reikalams, valdžios institucijos įsikištų.

Būtent teisėsauga ir gali įvesti pokyčius. Tik reikia ne tylėti. Savo nuomonę pareiškia vis daugiau garsių futbolo bendruomenės žmonių, sujudimas vis didėja.

Bet vargu, ar šūkiai išvers J.Kvedarą, ar privers LFF keistis. Palaikymas ir akcijos – nuostabu. Vedami jų sirgaliai gali pasiekti nemažai, bet galiausiai vis tiek prireiks to paskutiniojo žingsnio, kurį turėtų žengti valdžia.

L.Varanavičius nenori kalbėti apie futbolą, nors aiškiai parodė, kad žino tai, kas labai padėtų teisėsaugai. Bet reikia tikėtis, kad atsiras dar žmonių, kurie susivienys. Tokių – tikrai daug. Kad ir tie patys nekviečiami futbolininkai, ne kartą kritikavę LFF.

Faktas – Lietuvos futbolo nuskendo. Faktas numeris 2 – atėjo laikas prisikelti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.