Kas svarbiau – įspirti ar išspirti?

0:2, 0:4, 0:0, 0:4, 0:4, 0:2. Devynios valandos bėgiojimo aikštėje be įvarčių ir aštuoni mėnesiai be pergalių – tokie Lietuvos futbolo rinktinės darbo vaisiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Jun 10, 2015, 8:37 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 10:59 AM

Po pralaimėjimų kontrolinėse rungtynėse Vengrijoje ir Maltoje yra daugybė priežasčių, kad būtų dar vienas 0:X per Europos čempionato atrankos rungtynes sekmadienį Vilniuje su Šveicarija.

Juk futbolininkai per savaitę pavargo blaškydamiesi po Europą, trenerių štabas ir toliau nežino, ką daro, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas ilsisi atsiribojęs nuo viso pasaulio.

„Jei nuvertė FIFA prezidentą S.Blatterį, kodėl negali išspirti mūsiškio?“ – klausia buvęs Lietuvos rinktinės treneris Algimanatas Liubinskas. Bet jo, kaip ir šio žaidimo gerbėjų (dizainerių, muzikantų, politikų, žurnalistų, buvusių futbolininkų), kritikos strėlės J.Kvedarui kaip nuo žąsies vanduo.

„Mano kaltė, kad per paskutinius prezidentavimo metus šitiems nusikaltėliams (dabartiniams LFF vadovams. – Red.) sukūriau nerealias sąlygas nieko nedarant gauti po 5 mln. eurų“, – apgailestauja buvęs LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Tačiau J.Kvedarui visai neįdomu, ką kalba buvęs jo bendražygis, nes jis gyvena savo uždarame pasaulyje ir retkarčiais padalija nurodymų liokajams.

Kita vertus, šis prezidentas kartą jau nusvilo, kai tiesioginėje televizijos laidoje leptelėjo porą „bachūriškų“ frazių, todėl padarė išvadą, kad ginčytis su mužikais – ne pono reikalas.

Futbolas? LFF valdovui dėl rinktinės rezultatų neskauda nei galvos, nei užpakalio, nes teisėsaugininkų atakas jis atmušė FIFA skydu ir toliau tvarkosi kaip savo dvare.

Jam svarbiau, kad pietūs į kabinetą būtų patiekti laiku, o grindys išblizgintos, – tam puikiai tiks ir futbolo aistruolių siuvama vėliava, kurią jie ketina iškelti reikalaudami LFF prezidento pasitraukimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.